nieuws

FietsNED reageert op ANWB: pechhulpservice fietsers bestaat al

Retailing

FietsNED reageert op ANWB: pechhulpservice fietsers bestaat al

Pechhulp voor fietsers bestaat al sinds 2006 en wordt verzorgd door FietsNED. Dit laat FietsNED weten in een reactie op het gisteren verschenen persbericht van de ANWB, dat bekend maakte met ingang van half maart een pechhulpservice voor tweewielers te gaan aanbieden.

DOETINCHEM – Pechhulp voor fietsers bestaat al sinds 2006 en wordt verzorgd door FietsNED. Dit laat FietsNED weten in een reactie op het gisteren verschenen persbericht van de ANWB, dat bekend maakte met ingang van half maart een pechhulpservice voor tweewielers te gaan aanbieden.

FietsNED heeft een landelijk dekkend netwerk, zo laat de organisatie voor tweewielerbedrijven en tweewielertechnici die zelfstandig werken, weten in haar persbericht. "De monteurs van FietsNED zijn gespecialiseerd in fietsreparatie en daarop volledig toegerust. FietsNED-monteurs rijden in volledig ingerichte mobiele werkplaatsen en hebben de juiste gereedschappen en onderdelen aan boord. Kapotte fietsen worden hersteld in deze mobiele werkplaatsen," aldus FietsNED.

FietsNED twijfelt aan kundigheid Wegenwacht
De ANWB maakt niet duidelijk waar de pechhulpverlening uit zal bestaan, zegt FietsNED. Die bovendien twijfels plaatst bij de kundigheid van de Wegenwacht-monteurs. "ANWB geeft aan dit werk te laten uitvoeren door de automonteurs/wegenwachters. Niet duidelijk is of deze wegenwachters getraind zijn in fietsreparatie en daarop zijn toegerust. Fietstechnologie is door de jaren heen sterk doorontwikkeld en vraagt specifieke kennis die FietsNED-monteurs eigen is."

Bij FietsNED zijn meer dan 100.000 leden aangesloten. In 2011 heeft de organisatie hulp geboden bij 12.000 pechgevallen, aldus FietsNED.

 

Reageer op dit artikel