nieuws

Eerste namen BikeFestival van Daniël Bentveld bekend

Retailing

Eerste namen BikeFestival van Daniël Bentveld bekend

UTRECHT – Op 21 en 22 april 2012 gaat de eerste editie van het Bikefestival plaatsvinden op de Nedereindse Berg in Utrecht. Het is een evenement waar het testen en uitproberen van sportieve fietsen centraal staat. Naast het testen, gebeurt er ook genoeg omheen zoals workshops, presentaties, clinics, wedstrijden, demo’s, trainingen en een dikke bandenrace.

UTRECHT – Op 21 en 22 april 2012 gaat de eerste editie van het Bikefestival plaatsvinden op de Nedereindse Berg in Utrecht. Het is een evenement waar het testen en uitproberen van sportieve fietsen centraal staat. Naast het testen, gebeurt er ook genoeg omheen zoals workshops, presentaties, clinics, wedstrijden, demo’s, trainingen en een dikke bandenrace.

Inmiddels zijn er veel spontane reacties binnen gekomen bij organisator Daniel Bentveld van OpdieFiets, die sinds vorige week is begonnen met de acquisitie van de deelnemers. De eerste namen zijn al bekend en daaruit blijkt dat de interesse veel breder is dan alleen de fietsmerken. Tijdens het bezoek aan Velofollies werd duidelijk dat de animo ook onder de Belgische fietsbedrijven zeker aanwezig is.

Cube, Bianchi, Ghost, Giant en Schindelhauer Bikes
Naast bekende fietsmerken zoals Cube, Bianchi, Ghost en Giant, heeft ook het relatief kleine merk Schindelhauer Bikes (sportieve lifestylefietsen met riemaandrijving) zich aangemeld. Ook Continental en Campagnolo zich verbonden aan het evenement. Laatst genoemde zal BikeFestival voornamelijk gebruiken om het nieuwe elektronische schakelsysteem (EPS) onder de aandacht te brengen.

Fiets en Nederlandse Toer Fiets Unie
Naast het tijdschrift Fiets van Sanoma heeft inmiddels ook de Nederlandse Toer Fiets Unie aangegeven het nieuwe event als partner te willen ondersteunen. Waarmee direct een grote groep potentiele bezoekers kan worden bereikt. Ook andere media gericht op de consument hebben interesse getoond in dit nieuwe initiatief.

Aanmelden tot 1 februari
Aanmelden voor BikeFestival 2012 kan nog tot 1 februari 2012. Voor informatie of aanmeldingen kun je je direct richten tot de organisatie.
 

Reageer op dit artikel