nieuws

Daniel Bentveld lanceert Bikefestival

Retailing

Daniel Bentveld lanceert Bikefestival

Op 21 en 22 april 2012 gaat de eerste editie van het Bikefestival plaats vinden op de Nedereindse Berg in Utrecht. De organisator en voorheen projectmanager van de Bike Motion Benelux, Daniel Bentveld (foto): “dit wordt hét Nederlandse event waar….

UTRECHT – Op 21 en 22 april 2012 gaat de eerste editie van het Bikefestival plaatsvinden op de Nedereindse Berg in Utrecht. De organisator en voorheen projectmanager van de Bike Motion Benelux, Daniel Bentveld (foto): “Dit wordt hét Nederlandse event waar het testen en uitproberen van sportieve fietsen centraal staat. Het platform om je als merk te profileren richting de nieuwsgierige en veeleisende eindgebruiker.”

"Hoewel testen de basis van het event is, gebeurt er ook genoeg omheen zoals workshops, presentaties, clinics, wedstrijden, demo’s, trainingen en een dikke bandenrace. Dit maakt het Bikefestival tot dé totaalbeleving voor de sportieve fietser”, stelt Daniel Bentveld.

Behoefte van de consument
“De aanschaf van een sportieve fiets vraagt om meer dan het bepalen van de maat, het kiezen van de kleur en afmontage. Bij de aankoop van een sportieve fiets is het vaak niet mogelijk om de beoogde fiets op een goede manier te onderwerpen aan een rijtest. Uit recent onderzoek is gebleken dat 58% van de sportfietsers behoefte heeft aan een testweekend. Het Bikefestival biedt de markt een uitgelezen mogelijkheid om als collectief in te spelen op deze vraag van de consument”, aldus de organisator.

Enthousiasme in de markt
Volgens Bentveld blijkt uit onderzoek onder importeurs en fabrikanten dat er veel behoefte bestaat om in het voorjaar in contact te komen met de doelgroep. “Uitgangspunt is een demo-event zoals in diverse andere landen ook wordt georganiseerd. Bij het bepalen van de datum is goed gekeken naar de kalender. Er is geen overlap met andere evenementen."

Testlocatie met internationale status
“De Nedereindse Berg is een locatie die in alles wielersport uitstraalt”, vertelt Daniel enthousiast. “Het is centraal gelegen in Nederland en goed bereikbaar, wat deze locatie maakt tot alles wat een dergelijk evenement nodig heeft. Zo is er voor de wielrenners een 2,2 km lang afgesloten asfaltparcours met een hoogteverschil van 18 meter en een strook klinkers. Ideaal om het rijgedrag van de testfiets goed te ervaren. Ook de mountainbikers kunnen hun hart ophalen met een uitdagend technisch parcours van 3,3 km waarin ze de fietsen aan een goede test kunnen onderwerpen. Daarnaast is er ook een Bikepark.”

De organisatie van het Bikefestival is in handen van “Op die Fiets”, het bureau van Daniel Bentveld. Voor meer informatie kunt u hier contact opnemen.
 

Reageer op dit artikel