nieuws

BOVAG zet overlegplatform fietsdealers-importeur op

Retailing

BOVAG Fietsbedrijven gaat een reeks platforms opzetten waarin fietsdealers per merk structureel overleg kunnen voeren met hun importeur en/of fabrikant. Merida is het eerste merk dat het idee omarmt. Het Merida platform bestaat uit drie dealers, die gezamenlijk alle Merida-dealers vertegenwoordigen. Het platform is vanochtend van start gegaan op de FietsVAK.

BOVAG zet overlegplatform fietsdealers-importeur op

AMSTERDAM – BOVAG Fietsbedrijven gaat een reeks platforms opzetten waarin fietsdealers per merk structureel overleg kunnen voeren met hun importeur en/of fabrikant. Merida is het eerste merk dat het idee omarmt. Het Merida platform bestaat uit drie dealers, die gezamenlijk alle Merida-dealers vertegenwoordigen. Het platform is vanochtend van start gegaan op de FietsVAK.

Leden van BOVAG Fietsbedrijven vinden dat er verbetering mogelijk is in de samenwerking met hun leveranciers. Niels Hansen, manager BOVAG Fietsbedrijven: “In 2011 deed BOVAG Fietsbedrijven onderzoek naar de samenwerking tussen fietsdealers en fabrikanten/leveranciers. Hieruit kwam naar voren dat er diverse processen verder gestroomlijnd zouden kunnen worden, zoals afspraken op het gebied van garantie en leveringsvoorwaarden. BOVAG zet op dit gebied graag de eerste stap en introduceert daarom het eerste platform waarin fietsdealers en leveranciers/fabrikanten gezamenlijk plaatsnemen.”

Merida past voorwaarden aan na platformoverleg
Het platform is onderdeel van BOVAG Fietsbedrijven en bestaat uit drie dealers van het merk, in dit geval Merida. Het platform zal maximaal drie keer per jaar bijeenkomen en spreekt vervolgens namens alle dealers van het merk. Hansen: “Voor het slagen van zo’n platform is het uiteraard van belang dat er een klankbord is bij de fabrikant of leverancier. Eenrichtingsverkeer heeft niet zoveel zin, we gaan voor goed inhoudelijk overleg. Merida begrijpt dit en heeft al op basis van overleg met het platform een aanpassing gedaan in haar algemene voorwaarden. Bovendien is het platform inmiddels opgenomen in de nieuwe algemene leveringsvoorwaarden.”

Ook Peter Koperdraad van Merida Benelux BV onderkent het belang van het overleg platform. “Het is voor ons als sportfietsenmerk een uitgelezen kans om nog beter met onze dealers te communiceren. Naast het aanbod van mooie en goede fietsen is het ook van belang om de randvoorwaarden van een Merida dealerschap, zoals leveringen, garantieafhandeling en promotie, optimaal in te vullen. Dit kan natuurlijk perfect middels dit overlegorgaan”, aldus de Merida-directeur.

BOVAG Fietsbedrijven gaat de komende tijd ook voor andere merken platforms opzetten.
 

Reageer op dit artikel