nieuws

ANWB begint wegenwachtservice voor tweewielers

Retailing

ANWB begint wegenwachtservice voor tweewielers

De ANWB begint een wegenwachtservice voor tweewielers. Het is de bedoeling dat de ongeveer 850 wegenwachters die dagelijks gestrande automobilisten uit de brand helpen, ook (brom) fietsers, mensen met een haperende scooter en vooral eigenaren van kapotte elektrische fietsen gaan helpen.

DEN HAAG (ANP) – De ANWB begint een wegenwachtservice voor tweewielers. Het is de bedoeling dat de ongeveer 850 wegenwachters die dagelijks gestrande automobilisten uit de brand helpen, ook (brom) fietsers, mensen met een haperende scooter en vooral eigenaren van kapotte elektrische fietsen gaan helpen.

Naar verwachting wordt vanaf half maart de nieuwe service actief. De huidige wegenwachters kunnen de eerste tijd de extra reparaties doen, stelde een woordvoerder van de ANWB woensdag. De organisatie, ooit ontstaan als belangenbehartiger voor wielrijders, breidt het aantal wegenwachters uit als dat nodig is. Hoeveel de service gaat kosten is nog niet duidelijk.

Vooral veel lekke banden en lege accu’s
Volgens de ANWB is de tweewieler de laatste jaren steeds belangrijker geworden en vraagt dat om een hulpservice bij pech onderweg. Uit onderzoek blijkt volgens de organisatie dat de helft van de mensen met een tweewieler de afgelopen twee jaar met een kapot voertuig stond. Lekke banden en problemen met elektronica in elektrische fietsen (lege accu) zijn de belangrijkste euvels. Een klein deel van de mankementen (17 procent) werd door de eigenaar zelf ter plekke opgelost.

De ANWB mikt vooral op gebruikers van elektrische fietsen. Gebruikers laten deze niet graag achter als er iets kapot gaat.
 

Reageer op dit artikel