nieuws

Piet van Enk stopt na 48 jaar Kruitbosch Cycle Universe

Retailing

Piet van Enk stopt na 48 jaar Kruitbosch Cycle Universe

Woensdag is Piet van Enk (64) na maar liefst 48 jaar, 7 maanden en 16 dagen dienstverband bij Kruitbosch Cycle Universe met pensioen gegaan. De magazijnmedewerker werd op zijn laatste werkdag met de limousine naar Kruitbosch gebracht. De gehele dag waren er allerlei festiviteiten met een knallend feest in de Zwolse grachten als gedenkwaardig slot.

ZWOLLE – Woensdag is Piet van Enk (64) na maar liefst 48 jaar, 7 maanden en 16 dagen dienstverband bij Kruitbosch Cycle Universe met pensioen gegaan. De magazijnmedewerker werd op zijn laatste werkdag met de limousine naar Kruitbosch gebracht. De gehele dag waren er allerlei festiviteiten met een knallend feest in de Zwolse grachten als gedenkwaardig slot.

Op 14 april 1963 kwam Piet van Enk aanlopen bij Kruitbosch. Hij begon als vakantiemedewerker (loopjongen) en bekleedde vervolgens verschillende functies bij de groothandel in Zwolle: magazijnchef, vertegenwoordiger in racefiets onderdelen, hoofd bromfietsafdeling en tot slot dus magazijnmedewerker. Van Enk weet zo ongeveer elk artikelnummer uit zijn hoofd en ook nog eens waar het ligt. ‘Pietje Palm’, zoals hij door zijn KCU collega’s wordt genoemd, gaat na 10.538 dagen met pensioen. En dat is hem gegund.

Reageer op dit artikel