nieuws

JCL en Westerman bundelen krachten in rijwiellogistiek

Retailing

JCL en Westerman bundelen krachten in rijwiellogistiek

Twee spelers in de rijwiellogistiek JCL Logistics en Westerman Logistics bundelen hun krachten en expertise voor de distributie van fietsen in Nederland en België. Deze samenwerking zorgt voor meer synergie in de rijwieldistributie met een hoog ‘win-win’ gehalte.

DOETINCHEM – Twee spelers in de rijwiellogistiek JCL Logistics en Westerman Logistics bundelen hun krachten en expertise voor de distributie van fietsen in Nederland en België. Deze samenwerking zorgt voor meer synergie in de rijwieldistributie met een hoog ‘win-win’ gehalte.

De rijwielbranche profiteert van deze samenwerking, omdat zij daarmee minder leveranciers aan de deur krijgt. De dienstverlenende partijen op hun beurt kunnen de markt door de samenwerking een kwalitatief hoogwaardig distributiekanaal aanbieden dat door de bundeling van volume optimaal kan functioneren. De toename in volume stelt de partijen in staat de frequentie van leveren te verhogen. De overeenkomst tussen JCL Logistics en Westerman Logistics is een meerjarige overeenkomst. Voor de nabije toekomst verwachten beide partijen de samenwerking verder uit te breiden, om zodoende ook voor andere verladers in rijwielland een oplossing te bieden.

Sneller en goedkoper
 Vanaf 1 januari zal gedurende het hele jaar 2 maal per week een levermoment mogelijk zijn. Dit is volgens JCL en Westerman  een extra pluspunt ten opzichte van andere specialistische dienstverleners. "Onze ervaring is dat veel dealers gewend zijn aan een levering per week, en uit kostenoogpunt willen we daar ook niet direct aan tornen", verklaart Erik Groot Wassink, Managing Director van JCL Logistics Benelux. "Maar door deze toename in leverfrequentie kunnen de dealers op hun beurt hun klanten toch een snellere levering in het vooruitzicht stellen. Dat is het grote voordeel voor de markt".

Door het combineren van meerdere dealermerken in een levering aan één dealer, heeft de dealer ook minder verwerkingstijd en minder kosten. "Dat we de samenwerking zoeken is, denk ik, niet zo vreemd", zegt Berend van Dieren, directeur van Westerman Logistics. "In een zich stabiliserende markt zoek je voortdurend naar behoud van rendement. Een van de manieren om dat te doen, is het vergroten van de leveringen en dat is nu precies wat we hiermee beogen. Een betere service, een stabiel rendement en minder CO2 uitstoot".

Bron: www.logistiek.nl
Auteur: Martin Althoff

Reageer op dit artikel