nieuws

CUBE Bikes lanceert Enduro team

Retailing

CUBE Bikes lanceert Enduro team

CUBE Bikes lanceert als een van de eerste grote fabrikanten een internationaal Enduro team. Hiermee wil de Beierse fabrikant haar fietsen in het snel groeiende Enduro-segment meer onder de aandacht brengen. Het team wordt in maart 2012 officieel gepresenteerd.

WALDERSHOF (DUI) – CUBE Bikes lanceert als een van de eerste grote fabrikanten een internationaal Enduro team. Hiermee wil de Beierse fabrikant haar fietsen in het snel groeiende Enduro-segment meer onder de aandacht brengen. Het team wordt in maart 2012 officieel gepresenteerd.

CUBE Bikes was jarenlang betrokken in de klassieke sportsponsoring, onder andere met het CUBE Rothaus XC team. Na een klein jaar van afwezigheid in de internationale sportsponsoring keren de Duitsers terug met een eigen Enduro team. Enduro draait niet uitsluitend om de snelste klimtijd of technische downhill. Het gaat om conditie, klimvermogen, rijtechniek, downhillcapaciteiten en uithoudingsvermogen. Voor deze nog jonge fietssport moet de rijder een goede all-round mountainbiker zijn.

“Met ons internationale team willen we onze fietsen laten zien aan een groter publiek binnen de internationale Enduro-scene. CUBE biedt een breed aanbod aan volgeveerde fietsen en deze komen prima tot hun recht in het snel groeiende Enduro-segment”, aldus Marcus Pürner, oprichter van CUBE bikes.

In maart 2012 zal het CUBE ACTION TEAM bij elkaar komen voor een internationale presentatie tijdens het "Enduro Mecca" Finale Ligure. De rijders zijn de twee Franse Megavalanche-specialisten Valerie Priem-Schandene en Nicolas Lau, de Duitse kampioen Downhill Andrè Wagenknecht, Ludwig Döhl, Laura Brethauer en Enduro-specialist Julia Hofmann.
 

Reageer op dit artikel