nieuws

Artikel in Vogelvrije Fietser over problemen e-bikes na hoosbui

Retailing

Artikel in Vogelvrije Fietser over problemen e-bikes na hoosbui

In het november/decembernummer van de Vogelvrije Fietser van de Fietsersbond staat een artikel waarin fietsenmakers aangeven dat ze veel storingen bij e-bikes hadden door de vele hoosbuien van afgelopen zomer. “Na twee dagen drogen doet hij het vaak weer”, is een van de citaten uit het artikel.

DOETINCHEM – In het november/decembernummer van de Vogelvrije Fietser van de Fietsersbond staat een artikel waarin fietsenmakers aangeven dat ze veel storingen bij e-bikes hadden door de vele hoosbuien van afgelopen zomer. “Na twee dagen drogen doet hij het vaak weer”, is een van de citaten uit het artikel.

Joop Zandberg, fietsenmaker in Grou, komt uitgebreid aan bod in het artikel en hij geeft aan dat er na een hoosbui vaak vocht in het display komt. Ook geeft hij aan dat de aansluitingen van de accu en de motor kwetsbaar zijn. Vooral door de toename van het aantal forenzen die door weer en wind naar hun werk fietsen, krijgt hij steeds vaker klachten over e-bikes.

Tim Terpstra van Rijwielhandel Jan Terpstra in Leeuwarden geeft in het artikel aan dat er wel een duidelijk verschil is in de kwaliteit tussen de elektrische fietsen. “De aansluitpunten van duurdere fietsen zijn over het algemeen beter enveroorzaken minder storingen.” Volgens Terpstra was deze zomer ook wel erg extreem qua weer: “Vijfennegentig procent van de regenbuien geeft geen probleem, maar bij extreme buien en wind die er recht op staat, gaat het lekken. De elektrische fiets is een technischer product, waar meer aan markeren kan. Dat merk je bij dergelijke weersomstandigheden.”

Tot slot komt iemand van het E-Bike Service Center aan het woord die aangeeft dat er deze geen piek was in het aantal storingen. Marco Kalden van Sparta geeft verder aan dat de connectoren wel af en toe schoongemaakt dienen te worden omdat de boel anders gaat corroderen. “Inmiddels zijn er zo veel elektrische fietsen dat als er met een klein percentage problemen zijn, de fietsenmakers dat merken in de werkplaats.”

Tijdens het E-Mobility Congres, dat door Tweewieler georganiseerd wordt, gaat Prins Doornekamp in de sessie accu’s en batterijen u meer vertellen over de verschillende soorten accu’s en batterijen. Daarnaast zoomt hij in op onderwerpen als handling, opslag, veiligheid, recycling en milieuaspecten rondom accu’s en batterijen en maakt hij u wegwijs in het opladen, doormeten en onderhoud ervan. Deze presentatie zal gedeeltelijk in het Engels zijn. Klik hier als u zich wilt inschrijven voor het E-Mobility Congres dat op maandag 12 december a.s. in de Reehorst in Ede wordt gehouden.

 

Reageer op dit artikel