nieuws

Accell Group neemt Van Nicholas over

Retailing

Accell Group neemt Van Nicholas over

Accell Group N.V. maakt bekend dat overeenstemming is bereikt over de overname van alle aandelen in Van Nicholas, een highend niche speler in titanium fietsen en frames. Het bedrijf, gevestigd in Numansdorp, zal onder de hoede van Accell Group’s dochteronderneming Koga komen. Koga zal haar kennis en logistieke expertise inzetten om de internationale groeipotentie van Van Nicholas voluit te benutten. De titanium fietsen en frames van Van Nicholas behouden hun eigen merknaam en identiteit. De overname wordt gefinancierd uit eigen middelen en zal direct bijdragen aan de winst per aandeel van Accell Group.

HEERENVEEN – Accell Group N.V. maakt bekend dat overeenstemming is bereikt over de overname van alle aandelen in Van Nicholas, een highend niche speler in titanium fietsen en frames. Het bedrijf, gevestigd in Numansdorp, zal onder de hoede van Accell Group’s dochteronderneming Koga komen. Koga zal haar kennis en logistieke expertise inzetten om de internationale groeipotentie van Van Nicholas voluit te benutten. De titanium fietsen en frames van Van Nicholas behouden hun eigen merknaam en identiteit. De overname wordt gefinancierd uit eigen middelen en zal direct bijdragen aan de winst per aandeel van Accell Group.

René Takens, CEO Accell Group: “Van Nicholas bevindt zich in een fase waarin Koga ook verkeert: Groei in een aantrekkelijk high end marktsegment. Koga zal invulling en sturing geven aan de uitrol van de internationale strategie van Van Nicholas. Bovendien halen we met deze overname waardevolle kennis in huis die we gericht kunnen inzetten in de Research&Development van de hele groep. Van Nicholas is een echte highend niche speler die in korte tijd is gegroeid naar een omzet van enkele miljoenen euro’s met een zeer gezonde marge. Het bedrijf past uitstekend binnen onze portfolio en strategie.”

Jan-Willem Sintnicolaas, oprichter en eigenaar van Van Nicholas: “Ik ben erg blij met deze overname, ook omdat ik me weer volledig kan toeleggen op datgene waar ik echt goed in ben, namelijk mooie titanium frames en fietsen ontwikkelen. De afgelopen jaren zijn we hard gegroeid en was ik veel tijd kwijt aan managementtaken. Met de overname is ook een langdurige binding van mij aan het merk verzekerd. Accell Group toont al jaren aan voorop te lopen in logistiek en merk- en marktontwikkeling van hoogwaardige fietsen. Met Koga is sprake van een perfecte fit.”

Van Nicholas is gespecialiseerd in de ontwikkeling, design en assemblage van uitsluitend titanium fietsen in de uitvoering van mountain bikes, racefietsen en tourfietsen. Na in 1999 gestart te zijn met titanium frames, werd in 2006 het merk en de onderneming Van Nicholas opgericht. Sindsdien is elke Van Nicholas-fiets handgemaakt in de werkplaats in Numansdorp. Het bijzondere aan titanium als materiaal waarmee wordt gewerkt, is dat titanium 30% sterker is dan staal, veel lichter en in tegenstelling tot aluminium en staal niet kan corroderen. In vergelijking met carbon is titanium ook veel ‘flexibeler’ waarmee er minder kans is op breuken.

Reageer op dit artikel