nieuws

Twinny Load in liquidatie

Retailing

Twinny Load in liquidatie

Twinny Load, producent van fietsdragers, gaat per direct in liquidatie. Sinds het zelfstandig worden van Twinny Load in juni 2009 had het de Felua-groep als enige en 100% aandeelhouder. Felua-groep staat echter onder financiële druk wegens teruglopende subsidies, en het is niet gelukt een passende overnamekandidaat te vinden voor Twinny Load.

EPE – Twinny Load, producent van fietsdragers, gaat per direct in liquidatie. Sinds het zelfstandig worden van Twinny Load in juni 2009 had het de Felua-groep als enige en 100% aandeelhouder. Felua-groep staat echter onder financiële druk wegens teruglopende subsidies, en het is niet gelukt een passende overnamekandidaat te vinden voor Twinny Load.

Felua-groep heeft te maken met veranderingen in de sociale wetgeving en als gevolg daarvan toenemende subsidiedruk. Daarom is enige tijd geleden besloten een overnamekandidaat te zoeken voor Twinny Load, zodat de Felua-groep van het bedrijfsrisico van een commercieel bedrijf binnen haar gelederen af zou zijn.

“Een aantal partijen heeft hier zeer serieus naar gekeken,” aldus Bart Wiegant, algemeen directeur Twinny Load. “Helaas heeft dat niet tot een bod geleid dat voor het bestuur van de Felua-groep voldoende perspectief bood om ermee door te gaan. Daarom is besloten Twinny Load te liquideren. Het bedrijf zal geleidelijk afgebouwd worden. We streven ernaar alles zo netjes en respectvol mogelijk af te handelen met onze medewerkers, maar uiteraard ook met onze klanten, leveranciers en andere belanghebbenden.”

In de loop van de komende weken zal duidelijk worden hoe een en ander exact zal worden afgewikkeld.
 

Reageer op dit artikel