nieuws

Tweewieler Academy workshop voor leveranciers

Retailing

Tweewieler Academy workshop voor leveranciers

Afgelopen vrijdag gaf de Tweewieler Academy (TWA) een speciale workshop Optimale Winkelindeling aan leveranciers, om ze te laten kennismaken met het aanbod van TWA voor het professioneler maken van tweewielerwinkels. Tijdens de workshop ontwierpen deelnemers de ‘ideale’ fietsenwinkel.

NIEUWEGEIN – Afgelopen vrijdag gaf de Tweewieler Academy (TWA) een speciale workshop Optimale Winkelindeling aan leveranciers, om ze te laten kennismaken met het aanbod van TWA voor het professioneler maken van tweewielerwinkels. Tijdens de workshop ontwierpen deelnemers de ‘ideale’ fietsenwinkel.

TWA Trainer Hans Struijk toonde een filmpje waarin tweewielerondernemer Rik de Bruin (Gek van Fietsen) vertelt over de toetsing van zijn bedrijf door TWA. “Ondernemers die hun medewerkers hebben laten toetsen, zijn zonder meer enthousiast. TWA heeft inmiddels 2.300 toetsen afgenomen. Na toetsing zijn ze zich er beter van bewust welke verbeterpunten er nog zijn voor hun winkel en personeel. En zien het belang van training. In de praktijk blijkt echter dat de ondernemers vervolgens nog te weinig hun medewerkers gebaseerd op de toetsuitslagen ook daadwerkelijk gericht naar een training sturen. Daarom hebben wij merken uitgenodigd om eens een training te komen doen, zodat zij hun dealers gaan stimuleren om trainingen te volgen.”

De workshop was een verkorte versie (1 dagdeel) van de training Optimale Winkelindeling, die normaal een hele dag duurt. Na een informatief theoretisch gedeelte gingen de deelnemers aan de slag met een plattegrond waarin zij hun eigen winkelindeling tekenden. De twee beste indelingen werden beloond met een mini-iPod.

De kosten van een dagtraining Optimale Winkelindeling zijn € 250,-. Struijk: “Zo goed als elke ondernemer draagt af aan OOMT. Vanuit OOMT wordt door middel van een BKS-toets subsidie gegeven op onze trainingen. Voor deze training is dat 50%, wat betekent dat als de medewerker aan het einde van de training slaagt voor de toets het de ondernemer feitelijk slechts € 125,- kost. Voor dat bedrag geven we praktische handvatten om een winkel opnieuw in te richten. Ideaal voor ondernemers die een verbouwing gaan doen of een nieuw winkelpand gaan betrekken.”

In de dagtraining, waarvan er inmiddels 4 hebben plaatsgevonden, nemen de deelnemers een plattegrond van hun eigen winkel mee, met de huidige indeling, en een ‘schone’ plattegrond die in de training opnieuw wordt ingevuld, op basis van de theorie, en met de inzichten van de overige deelnemers, allemaal ervaringsdeskundigen, daarbij.

Meer over de training Optimale Winkelindeling en handige tips&tricks leest u in de decemberuitgave van Tweewieler. Direct inschrijven voor een training kan door een e-mail te sturen naar info@tweewieleracademy.nl

Reageer op dit artikel