nieuws

Shimano wil stagnerende fietsenmarkt nieuwe impulsen bieden

Retailing

Shimano wil stagnerende fietsenmarkt nieuwe impulsen bieden

Het onstabiele weer van afgelopen zomer heeft in Europa en Amerika geleid tot een stagnerende retailverkoop. Om de verkoop nieuwe impulsen te geven werkt Shimano hard aan een groot aantal boeiende nieuwe producten zo meldt de fietsonderdelenproducentin in haar bericht over de financiële resultaten gedurende de eerste 3 kwartalen van 2011

TOKYO – Het onstabiele weer van afgelopen zomer heeft in Europa en Amerika geleid tot een stagnerende retailverkoop. Om de verkoop nieuwe impulsen te geven werkt Shimano hard aan een groot aantal boeiende nieuwe producten zo meldt de fietsonderdelenproducent in haar bericht over de financiële resultaten gedurende de eerste 3 kwartalen van 2011.

Shimano’s totale omzet voor fietsonderdelen gedurende de eerste drie kwartalen van dit jaar is 4,5% hoger dan in dezelfde periode in 2010. Shimano realiseerde in het fietssegment tussen januari en eind september een omzet van 128.712 miljoen Japanse yen (1.110,3 miljoen euro). De totale bedrijfsopbrengst in deze periode daalde met 11,6% naar 21.210 miljoen yen (182,9 miljoen euro).

De Japanse fabrikant van fietscomponenten profiteert in toenemende mate van de fors groeiende markt voor sportfietsen in China. De marktgroei voor dit jaar ligt op hetzelfde niveau als in 2010. Shimano meldt dat de verkopen van de nieuwe groepen DeoreXT en Tiagra, gelanceerd in het tweede kwartaal wereldwijd nog steeds goed doorlopen. De fabrikant is bovendien zeer tevreden met het aantal bestellingen van de nieuwe Ultegra Di-2 racegroep.

Ondanks het groeiende belang van de Chinese markt voor Shimano is het bedrijf in toenemende mate ongerust over de slechte economische omstandigheden in de VS en de schuldencrisis in Europa. In deze moeilijke marktomstandigheden is Shimano vastberaden, zo stelt het bedrijf in een verklaring, de uitdaging aan te gaan en de concurrentiepositie te verbeteren.

“Terwijl we de economische ontwikkelingen in Japan en daarbuiten nauwlettend in de gaten houden, richten we ons sterk op de ontwikkeling van een stroom van nieuwe, uitdagende producten. Bovendien werken we aan een verdere verbetering van de efficiency van onze productie en logistieke systemen om onze producten wereldwijd bij onze klanten af te leveren”, aldus Shimano in de verklaring.

* Shimano Inc publiceert heeft cijfers alleen in Japanse yen. Het euro bedrag wordt berekend aan de hand van de huidige wisselkoers en geldt alleen als referentie. Shimano stelt nadrukkelijk niet verantwoordelijk te zijn voor deze vertaling of voor directe, indirecte of andere vormen van schade die voortvloeien uit de omrekening.

Reageer op dit artikel