nieuws

Rigida overgenomen door Sapim

Retailing

Rigida overgenomen door Sapim

Ryde International, tot voor kort bekend als Rigida International, de toonaangevende fabrikant van aluminium en roestvrij stalen velgen voor fietsen, heeft vandaag bekendgemaakt dat het is overgenomen door de Belgische holding Famo NV van de familie Moorkens. Famo NV is een industriële investeerder met belangen in diverse industriële en commerciële bedrijven waaronder Sapim; de nummer 1 in de wereld voor kwaliteits spaken en nippels.

BOXMEER – Ryde International, tot voor kort bekend als Rigida International, de toonaangevende fabrikant van aluminium en roestvrij stalen velgen voor fietsen, heeft vandaag bekendgemaakt dat het is overgenomen door de Belgische holding Famo NV van de familie Moorkens. Famo NV is een industriële investeerder met belangen in diverse industriële en commerciële bedrijven waaronder Sapim; de nummer 1 in de wereld voor kwaliteits spaken en nippels.

De overname is vorige maand afgerond voor een niet nader bekend gemaakt bedrag. Deze overname stelt Famo NV in de gelegenheid haar belangen binnen de groeiende fietsindustrie, te vergroten. Bovendien zijn beide bedrijven complementair aan elkaar in termen van geografische aanwezigheid. Sapim produceert spaken en nippels in België en Frankrijk; Ryde International fabriceert velgen in Nederland, Hongarije, Maleisië en China.

Beide bedrijven blijven onafhankelijk van elkaar bestuurd worden en behouden hun eigen management team. Daarmee, zo stelt het persbericht omtrent de overname: “Behoudt elk van de twee bedrijven haar eigen cultuur, unieke eigenschappen en efficiency.”
De overnameovereenkomst voorziet in de beëindiging door Ryde International van haar activiteiten in het ontwerp en assemblage van wielsets. Deze activiteit is in 2007 opgestart. De huidige aandeelhouders van beide bedrijven wensen dit niet langer te continueren.

Voor de coördinatie van beide activiteiten en voor het direct aansturen van Sapim, heeft Famo een nieuwe manager aangesteld; Amaury de Cordes (39). Voordat hij toetrad tot Sapim en Ryde International, heeft De Cordes gewerkt voor Michelin en meer recent voor Reynaers Aluminium.
Amaury de Cordes’ visie op de overname van Ryde door Sapim: “Bij de kennismaking met het team van Ryde International, hebben we een groep toegewijde professionals ontmoet die niet alleen dezelfde passie hebben voor het design en de productie van kwaliteitsproducten, maar ook voor het van dienst zijn van klanten. Deze overname zal op significante wijze bijdragen aan de verdere groei van beide ondernemingen binnen een sterk moederbedrijf."

Reageer op dit artikel