nieuws

Pon onthult plannen voor Gazelle & Derby Cycle

Retailing

Pon onthult plannen voor Gazelle & Derby Cycle

Afgelopen dinsdag heeft Derby Cycle AG een document gepubliceerd waarin de directie van de grootste Duitse fietsenfabriek haar mening weergeeft omtrent de overname door Pon Holdings. Dit document bevat een hoofdstuk waarin expliciet de plannen worden onthuld zoals Pon Holdings die voorheeft met Derby Cycle en Gazelle.

CLOPPENBURG (D) – Afgelopen dinsdag heeft Derby Cycle AG een document gepubliceerd waarin de directie van de grootste Duitse fietsenfabriek haar mening weergeeft omtrent de overname door Pon Holdings. Dit document bevat een hoofdstuk waarin expliciet de plannen worden onthuld zoals Pon Holdings die voorheeft met Derby Cycle en Gazelle.

In deze plannen worden twee mogelijkheden genoemd. Een daarvan zal fors ingrijpen in Gazelle. In het geval van een succesvolle overname van Derby Cycle door Pon Holdings zou Gazelle deel kunnen gaan uitmaken van Derby Cycle AG. Het op 1 november gepubliceerde document spreekt hier van een ‘transfer’ van Gazelle naar Derby Cycle.

Wanneer de nieuwe eigenaar van Derby Cycle en Gazelle kiest voor dit plan, dan zal de leiding van de Dierense fietsenfabriek in zijn geheel in handen komen van de huidige directie van Derby Cycle AG. Die directie wordt gevormd door Mathias Seidler (CEO) en Uwe Bögershausen.

Wanneer Pon Holdings kiest voor de ‘transfer’ van Gazelle naar Derby Cycle is natuurlijk de grote vraag wat er gaat gebeuren met de huidige vestigingsplaats in Dieren. Wordt de fabriek gesloten en de productie verplaatst naar het Noordduitse Cloppenburg waar Derby Cycle is gevestigd en waar op dit moment wordt gewerkt aan een nieuwe hal? Het afgelopen dinsdag gepubliceerde document van 36 pagina’s geeft geen antwoord op deze vraag.

De tweede mogelijkheid die aan de orde komt in het document van de Derby Cycle directie is dat er een holdingmaatschappij wordt gevormd. Daarin worden dan zowel Derby Cycle als Gazelle officieel ondergebracht. De beide bedrijven zullen afzonderlijk geleid blijven worden. De holdingmaatschappij zal een gezamenlijke leiding gaan krijgen met de huidige algemeen directeur van Derby Cycle, Mathias Seidler en die van Gazelle, Xeno Grimmelt. De vestigingsplaats van deze holding zou dan Cloppenburg, Duitsland worden.

Reageer op dit artikel