nieuws

Pon nu voor meer dan 50 procent eigenaar van Derby Cycle

Retailing

Pon nu voor meer dan 50 procent eigenaar van Derby Cycle

Pon Holdings heeft op dit moment rond de 56 procent van alle uitstaande aandelen van Derby Cycle in handen. Dit staat ook vermeld in het 36 pagina’s tellende document dat afgelopen dinsdag door de directie van Derby Cycle is gepubliceerd. Dit document, waarin de directie haar mening weergeeft omtrent de voorgenomen overname door Pon is van groot belang voor het doorgang vinden van het overname proces.

Pon Holdings heeft op dit moment rond de 56 procent van alle uitstaande aandelen van Derby Cycle in handen. Dit staat ook vermeld in het 36 pagina’s tellende document dat afgelopen dinsdag door de directie van Derby Cycle is gepubliceerd. Dit document, waarin de directie haar mening weergeeft omtrent de voorgenomen overname door Pon is van groot belang voor het doorgang vinden van het overname proces.

De directie van Derby Cycle raadt haar aandeelhouders aan in te gaan op het in oktober aangekondigde bod op alle aandelen van Derby Cycle. Verder melden de Derby Cycle directeuren Seidler en Bögershausen een groot vertrouwen te hebben in de financieel zeer draagkrachtige nieuwe eigenaar van het bedrijf. Vooral omdat Pon over tientallen jaren ervaring beschikt met het opereren in diverse segmenten van de automotive/mobiliteitssector en omdat het met de overname van Gazelle een strategische interesse heeft getoond in het fietsensegment. Verder geven de Derby Cycle directeuren aan dat de synergie-effecten door de samenwerking met Gazelle tot voordeel zal zijn, evenals de toegang die Derby Cycle met de overname zal krijgen tot de Nederlandse markt.

Verder geeft het document aan dat de overname geen gedwongen ontslagen binnen Derby Cycle tot gevolg zullen hebben en dat de huidige directie zal blijven zitten. Op 18 november sluit het bod van Pon Holdings op de aandelen van Derby Cycle AG.

Reageer op dit artikel