nieuws

Pon: ‘Gazelle fabriek in Dieren staat niet ter discussie

Retailing

Pon: ‘Gazelle fabriek in Dieren staat niet ter discussie

Afgelopen donderdag berichtte Tweewieler in de nieuwsbrief en op tweewieler.nl over een eventuele ‘transfer’ van Gazelle naar het Duitse Derby Cycle AG. Beide bedrijven zijn eigendom van Pon Holdings. Daarbij kwam de vraag naar voren wat die ‘transfer’ in zou houden voor de huidige vestigingsplaats van Gazelle in Dieren. Deze vraag is inmiddels beantwoord door Pon.

LEUSDEN – Afgelopen donderdag berichtte Tweewieler in de nieuwsbrief en op tweewieler.nl over een eventuele ‘transfer’ van Gazelle naar het Duitse Derby Cycle AG. Beide bedrijven zijn eigendom van Pon Holdings. Daarbij kwam de vraag naar voren wat die ‘transfer’ in zou houden voor de huidige vestigingsplaats van Gazelle in Dieren. Deze vraag is inmiddels beantwoord door Pon.

Afgelopen donderdag citeerde Tweewieler uit een onlangs door de directie van Derby Cycle AG gepubliceerd document. Dit document bevat een hoofdstuk waarin expliciet de plannen worden onthuld zoals Pon Holdings die voorheeft met Derby Cycle en Gazelle.

Binnen deze plannen wordt onder andere gesproken over een ‘transfer’ van Gazelle naar Derby Cycle waarbij de leiding van de Dierense fietsenfabriek in zijn geheel in handen zou komen van de huidige directie van Derby Cycle AG. Die directie wordt gevormd door Mathias Seidler (CEO) en Uwe Bögershausen.

In het afgelopen donderdag gepubliceerde bericht meldde Tweewieler: “Wanneer Pon Holdings kiest voor de ‘transfer’ van Gazelle naar Derby Cycle is natuurlijk de grote vraag wat er gaat gebeuren met de huidige vestigingsplaats in Dieren. Wordt de fabriek gesloten en de productie verplaatst naar het Noordduitse Cloppenburg waar Derby Cycle is gevestigd en waar op dit moment wordt gewerkt aan een nieuwe hal?”

Jacques Geijsen, Director Corporate Communications van Pon Holdings heeft inmiddels antwoord gegeven op deze vraag met: “De fabriek van Gazelle in Dieren staat op geen enkele manier ter discussie. Met de definitieve overname van Derby Cycle beschikken we straks over twee prima productiefaciliteiten waarmee we onze positie binnen Europa en daar buiten verder kunnen gaan versterken en uitbouwen.”
“Verder zal ook een toekomstige, juridische verbintenis tussen Gazelle en Derby Cycle geen gevolgen hebben voor de zelfstandigheid van Gazelle”, aldus Geijsen.

Reageer op dit artikel