nieuws

Nominaties Fiets Innovatie Awards 2012 bekend

Retailing

Nominaties Fiets Innovatie Awards 2012 bekend

Voor de Fiets Innovatie Awards 2012 heeft de vakjury afgelopen weekend uit 24 inzendingen van uiteenlopende fietsproducten acht nominaties vastgesteld. De Fiets Innovatie Awards zijn een initiatief van RAI Vereniging.

AMSTERDAM – Voor de Fiets Innovatie Awards 2012 heeft de vakjury afgelopen weekend uit 24 inzendingen van uiteenlopende fietsproducten acht nominaties vastgesteld. De Fiets Innovatie Awards zijn een initiatief van RAI Vereniging.

Op zondag 29 januari 2012 zal op de vakbeurs FietsVAK 2012 aan vier producten voor de zevende achtereenvolgende keer een Fiets Innovatie Award worden toegekend. De onderscheiding heeft als doel productvernieuwing in de fietsbranche te stimuleren.

Genomineerd voor een Fiets Innovatie Award 2012 zijn:

  • NuVinci Harmony (van NuVinci), elektrisch, traploos schakelsysteem met automatische modus
  • Protek Max binnenband (van Michelin Nederland NV), een uitermate lekbestendige binnenband. Zowel door het innovatieve ontwerp en de standaard geïntegreerde sealant, gemakkelijk te monteren en uitzonderlijk drukbehoudend
  • SafeRide RearLight Lumiring (van Philips Automotive Lighting), uitstekende zichtbaarheid door 320° LumiRing technologie
  • n’Lock (van Bike Butler B.V.), een fietsstuur met geïntegreerd stuurslot
  • Uitneembare accu in kettingkast (van Batavus B.V.), vooral de plaatsing van de accu leidt bij dit product tot een verlaagd zwaartepunt hetgeen de rijbalans verbeterd
  • GoCab (van Van Raam), fietstaxi met elektrische ondersteuning om 8 kinderen te kunnen vervoeren. Speciaal ontwikkeld voor Buiten Schoolse Opvang en kinderopvang
  • Roetz-Road (van Roetz-Bikes), een concept waarbij oude frames en voorvorken in sociale werkplaatsen helemaal opnieuw opgebouwd worden tot unieke ‘nieuwe’ fietsen die zeer duurzaam en innovatief gefabriceerd worden
  • Ultegra Di2 (van Shimano Benelux B.V.), een elektronisch schakelsysteem geïntroduceerd voor de Ultegra serie waardoor elektronisch schakelen bereikbaar wordt voor iedereen
     

Beeld: FIA

Reageer op dit artikel