nieuws

Pon wint strijd om Derby Cycle: Accell Groep verkoopt aandelen

Retailing

Pon wint strijd om Derby Cycle: Accell Groep verkoopt aandelen

Accell Group heeft zich teruggetrokken uit de strijd om Derby Cycle. Vandaag heeft de eigenaar van onder andere Batavus, Sparta en Koga aangekondigd dat het haar 22% belang in Derby Cycle heeft verkocht aan Pon Holdings, het bedrijf dat afgelopen augustus Gazelle overnam.

HEERENVEEN – Accell Group heeft zich teruggetrokken uit de strijd om Derby Cycle. Vandaag heeft de eigenaar van onder andere Batavus, Sparta en Koga aangekondigd dat het haar 22% belang in Derby Cycle heeft verkocht aan Pon Holdings, het bedrijf dat afgelopen augustus Gazelle overnam.

Accell Group heeft de aandelen aan Pon verkocht tegen een prijs van € 28,- per aandeel. In een vandaag uitgegeven persbericht stelt Accell Group dat de verkoop van haar belang in Derby Cycle resulteert in een boekwinst van € 17 miljoen. Op 21 september jl. maakte Pon Holdings het voornemen bekend om een openbaar bod uit te brengen op alle uitstaande aandelen Derby Cycle. De overeengekomen verkoopprijs van € 28,- per aandeel voor het belang van Accell Group is gelijk aan die van het voorgenomen bod.

Over de redenen voor de verkoop van haar Derby Cycle aandelen zegt Accell Groep CEO René Takens in een krantenbericht: "Derby Cycle was een interessante optie. Echter, een concurrerend bod zou de balans van de Accell Group te veel belasten. We blijven zoeken naar andere interessante partners."

Met de overname van de 22% aandelen van Accell bezit Pon Holdings nu meer dan 37% van alle Derby Cycle aandelen. Op 30 september bracht Derby Cycle zijn beleggers via een website op de hoogte dat het belang van Pon Holdings in Derby Cycle was toegenomen tot 15%.

Reageer op dit artikel