nieuws

Gazelle-eigenaar Pon genoemd als koper van Derby Cycle

Retailing

Gazelle-eigenaar Pon genoemd als koper van Derby Cycle

Vanochtend heeft Derby Cycle AG bekend gemaakt dat de onderhandelingen met een strategische partner over een bedrijfscombinatie in een vergevorderd stadium zijn. Accell Group wordt in dit bericht expliciet uitgesloten als potentiële overnamekandidaat omdat volgens Derby Cycle ‘de mogelijke partner op dit moment geen aandeelhouder van Derby Cycle AG is.

CLOPPENBURG (Dsl) – Vanochtend heeft Derby Cycle AG bekend gemaakt dat de onderhandelingen met een strategische partner over een bedrijfscombinatie in een vergevorderd stadium zijn. Accell Group wordt in dit bericht expliciet uitgesloten als potentiële overnamekandidaat omdat volgens Derby Cycle ‘de mogelijke partner op dit moment geen aandeelhouder van Derby Cycle AG is.’

Sinds de mededeling van vanochtend over de bedrijfscombinatie is de koers van Derby Cycle op de beurs in Frankfurt fors gestegen. Dit wordt mede veroorzaakt door het feit dat de Financial Times Deutschland in een uitgebreid artikel meldt dat Gazelle eigenaar Pon Holding een overname bod aan het voorbereiden is. Volgens de Financial Times Deutschland wordt Pon daarin bijgestaan door een advocatenkantoor en de investeringsbank Lazard. De krant beroept zich op bronnen die nauw betrokken zijn bij gesprekken.

Vorige week meldde Derby Cycle nog dat de dealer orders voor het komende seizoen 25% hoger waren dan gedurende het afgelopen seizoen. De koopbereidheid van de vakhandel was volgende Derby Cycle gestimuleerd door de hogere verkopen van de afgelopen acht maanden in combinatie met de goede vooruitzichten voor de elektrische fietsen.

De uitkomst van de onderhandelingen moet nog worden goedgekeurd door de raad van bestuur van Derby Cycle AG.

‘Geen interesse vanuit Accell Group’
Eind augustus werd bekend dat Accell Group zijn aandeel in Derby Cycle AG had groot naar 22%. Het leek er toen even naar dat Accell Group weer op overnamepad was. Matthias Seidler CEO van Derby Cycle reageerde bovendien zeer afwijzend op uitbreiding van het aandelenpakket en noemde actie van Accell Group ‘vijandig’. Seidler stelde toen dat: “hoewel we geen intentieverklaring hebben ontvangen en er ook geen discussies gehouden zijn met vertegenwoordigers van de Accell Group over dit onderwerp, is het bekend dat het uitdrukkelijk niet onze strategie is om een fusie aan te gaan met een grote concurrent. Wij hebben dan ook geen enkel belang in een samenwerking met de Accell Group.”

Ook vanuit Accell Group werd ontkend dat de uitbreiding van het belang in de branchegenoot Derby Cycle erop gericht was de Duitse concurrent over te nemen. “We voeren geen besprekingen met Derby en een overname is niet aan de orde”, zei Chief Financial Officer Hielke Sybesma van Accell afgelopen 1 september tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

Reageer op dit artikel