nieuws

Gazelle eigenaar Pon biedt op Derby Cycle

Retailing

Eerder vanmiddag heeft Gazelle eigenaar Pon Holdings een bod uitgebracht op de aandelen van Derby Cycle AG. Tevens is Pon een strategische samenwerking aangegaan met de grootste fietsenfabrikant van Duitsland hetgeen contractueel is vastgelegd in een zogenaamde ‘Business Combination Agreement (BCA)’.

ALMERE – Eerder vanmiddag heeft Gazelle eigenaar Pon Holdings een bod uitgebracht op de aandelen van Derby Cycle AG. Tevens is Pon een strategische samenwerking aangegaan met de grootste fietsenfabrikant van Duitsland hetgeen contractueel is vastgelegd in een zogenaamde ‘Business Combination Agreement (BCA)’.

In het BCA contract is vastgelegd dat Pon Holdings een openbaar bod van 28 euro per aandeel doet aan alle aandeelhouders van Derby Cycle AG.

Eerder heeft de moedermaatschappij van Batavus, Koga, Sparta, Juncker en diverse andere binnen en buitenlandse fietsbedrijven, Accell Groep NV, aangegeven ook interesse te hebben in een complete overname van Derby Cycle AG. Accell bezit reeds 22% van de aandelen van Derby Cycle.

Accell heeft gemeld alle opties open te houden; inclusief het plaatsen van een rivaliserend bod op de aandelen Derby Cycle. In de financiële pers wordt vanmiddag gezegd dat Accell na het door Pon uitgebrachte bod nog geen commentaar wil geven. “We beraden ons op een reactie”’, meldde Accell CEO René Takens.

Pon en Accell strijden om Derby Cycle omdat deze fietsfabrikant marktleider in Duitsland is binnen het segment elektrische fietsen. Er wordt verwacht dat de e-bike verkoop in Duitsland de komende jaren hard zal groeien.

Reageer op dit artikel