nieuws

E-BikeXperience trekt veel aandacht op Bike Motion 2011

Retailing

E-BikeXperience trekt veel aandacht op Bike Motion 2011

Voor veel fietsliefhebbers en vakhandelaren was de Bike Motion Benelux, welke aflopen weekend plaatsvond, een must. In totaal 30.310 mensen kwamen in vier dagen tijd naar de Jaarbeurs in Utrecht. Veel aandacht was er voor de nieuwe E-BikeXperience waar een nog steeds toenemend

UTRECHT – Voor veel fietsliefhebbers en vakhandelaren was de Bike Motion Benelux, welke aflopen weekend plaatsvond, een must. In totaal 30.310 mensen kwamen in vier dagen tijd naar de Jaarbeurs in Utrecht. Veel aandacht was er voor de nieuwe E-BikeXperience waar een nog steeds toenemend aantal liefhebbers van de elektrische fiets volop kon genieten en modellen testen.

Uit onderzoek van VNU Exhibitions, de organisator van de Bike Motion Benelux kwamen de bezoekers niet alleen kijken maar is 76% van de bezoekers aan de E-BikeXperience is van plan om binnen een jaar een nieuwe e-bike aan te schaffen. 26% van de bezoekers had al een fiets met trapondersteuning.

Van de ondervraagden wil 15% een e-bike kopen tussen 1.000 en 1.500 euro, 34% van 1.500 tot 2.000 euro, 28% van 2.000 tot 2.500 euro en 19% voor meer dan 2.500 euro. Recreatief gebruik (40%) staat voorop, gevolgd door functioneel (7%) en ‘voor deze beide doeleinden’ (54%).

Ook een groot deel van de bezoekers van Bike Motion Benelux heeft het plan een nieuwe fiets aan te schaffen. Velen (42%) zelfs binnen zes maanden: 58% kiest voor een racefiets, 38% voor een MTB en 13% voor een toerfiets. De bezoekers aan deze beurs waren primair naar Utrecht gekomen voor nieuwe producten en ontwikkelingen (58%) en voor algemene oriëntatie op aanschaf van een fiets (26%). Zij werden daarin niet teleurgesteld, luidt hun oordeel.

Veel bekende namen uit de wielersport, waaronder Mario Cipollini en Johnny Hoogerland, maakten hun opwachting op Bike Motion Benelux voor signeersessies en ontmoetingen met fans.

Voor de tweede achtereenvolgende keer werden de Bike Motion Benelux Awards uitgereikt. Een vakjury selecteerde vijf nominaties uit de innovatieve producten van exposanten. Het elektronisch schakelsysteem Ultegra Di2 van Shimano werd winnaar van zowel de vak- als publieksprijs en velen maakten van de mogelijkheid gebruik om op de stand van Shimano het systeem zelf te testen (zie foto).

Beursdata 2012

De volgende Bike Motion Benelux en E-BikeXperience vinden plaats van 12 tot en met 15 oktober 2012. De laatste dag is de vakdag.
 

Reageer op dit artikel