nieuws

Dubbelslag Shimano op Bike Motion

Retailing

Dubbelslag Shimano op Bike Motion

Shimano is met het elektronisch schakelsysteem Ultegra Di2 winnaar geworden van zowel de vak- als publieksprijs van de Bike Motion Benelux Awards 2011. Afgelopen vrijdag ontving Mike Smink (r.), Senior Sales Manager Retail van Shimano Benelux al de vakprijs uit handen van beursorganisator Daniel Bentveld (r.). Twee dagen later bleek dat Shimano ook onder consumenten de meesten stemmen had vergaard en met de Publieksprijs naar huis ging.

UTRECHT – Shimano is met het elektronisch schakelsysteem Ultegra Di2 winnaar geworden van zowel de vak- als publieksprijs van de Bike Motion Benelux Awards 2011. Afgelopen vrijdag ontving Mike Smink (r.), Senior Sales Manager Retail van Shimano Benelux al de vakprijs uit handen van beursorganisator Daniel Bentveld (r.). Twee dagen later bleek dat Shimano ook onder consumenten de meesten stemmen had vergaard en met de Publieksprijs naar huis ging.

De vakjury was duidelijk en eensgezind over de winnaar van deze relatief jonge award: elektronisch schakelen is weliswaar niet nieuw, maar Shimano heeft met Ultegra Di2 de bestaande mogelijkheden zo doorontwikkeld dat elektronisch schakelen aan de vooravond staat van de doorbraak bij het grote publiek.

Net als de Dura-Ace-versie is de functionaliteit van de groep feilloos, maar door het kabelsysteem te vereenvoudigen en de productie goedkoper te maken, komt de groep binnen bereik van iedere racefietser. Het is de overtuiging van de jury dat door deze innovatie elektronisch schakelen gaat doorbreken.

Tijdens de tweede editie bleef het aantal inzending achter bij wat je zou mogen verwachten bij de omvang van de Bike Motion Benelux.

Naast prijswinaar Shimano waren de andere genomineerden: Agu Haloglow, de Belginova 30seven, de Dimedico AudiCom en de Winora Haibike eQ29er.

Reageer op dit artikel