nieuws

Centrum Fietsdiefstal toegetreden tot Technische Commissie Stichting ART

Retailing

Centrum Fietsdiefstal toegetreden tot Technische Commissie Stichting ART

De stichting ART stelt zich tot doel, het verhogen van het diefstal-preventieniveau, van tweewielige voertuigen (fietsen, brom- en snorfietsen en motorrijwielen). Diefstalpreventie kan worden bevordert door een goede registratie. Dit is de basis voor opsporing. Tevens is het beïnvloeden van sociaal gedrag, bewaakte stalling en anti-diefstalvoorzieningen belangrijk.

AMSTERDAM – De stichting ART stelt zich tot doel, het verhogen van het diefstal-preventieniveau, van tweewielige voertuigen (fietsen, brom- en snorfietsen en motorrijwielen). Diefstalpreventie kan worden bevordert door een goede registratie. Dit is de basis voor opsporing. Tevens is het beïnvloeden van sociaal gedrag, bewaakte stalling en anti-diefstalvoorzieningen belangrijk.

Stichting ART heeft een Technische Commissie, waarin de volgende partijen participeren: ANWB, industrie (slotenfabrikanten), TNO Homologations, verzekeraars en sinds een jaar het Centrum Fietsdiefstal.

Het Centrum Fietsendiefstal is een publiek/ private samenwerking van 15 partijen. Deze zetten zich in om fietsdiefstal terug te dringen. Stichting ART hecht er waarde aan dat naast private partijen óók publieke partijen inbreng in de Technische Commissie hebben. De modus operandi (MO) bij diefstal van tweewielers is een belangrijk gegeven voor het testinstituut en de fabrikanten.
Centrum Fietsdiefstal signaleert en bundelt deze MO’s en brengt dit in bij de Technische Commissie. Wanneer bepaalde methodieken vaker voorkomen dan legt Centrum Fietsdiefstal dit voor aan de technische commissie. De commissie neemt na het onderzoek een besluit of een slot al dan niet aangepast moet worden naar een hoger veiligheidsniveau.

Daarnaast heeft het Centrum een adviserende rol en is met gemeenten in overleg over stallingen en de verwerking van weggeknipte en teruggevonden fietsen. Tevens schenkt het Centrum aandacht aan de detailhandel.. Er wordt in gezamenlijk overleg gesproken over de kwaliteit van de sloten.

Door goede samenwerking tussen Stichting ART en het Centrum Fietsdiefstal zal de kwaliteit van de sloten steeds beter worden en vooral ten dienste zijn van de bezitter van een fiets..
Mede door inzet van het promotieteam van het Centrum Fietsdiefstal, worden fietsgebruikers over sloten en hoe men de fiets vast kan zetten geïnformeerd.

Reageer op dit artikel