nieuws

BOVAG legt nieuwe CAO via workshops aan leden uit

Retailing

BOVAG legt nieuwe CAO via workshops aan leden uit

Een CAO-tekst begrijpen en goed toepassen is nog niet zo eenvoudig. Al helemaal niet als je een drukke ondernemer bent met meer zaken aan je hoofd. Maar verkeerd gebruik van de CAO kan geld kosten. Daarom gaat BOVAG de nieuwe CAO Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven aan haar leden uitleggen in een serie gratis workshops.

BUNNIK – Een CAO-tekst begrijpen en goed toepassen is nog niet zo eenvoudig. Al helemaal niet als je een drukke ondernemer bent met meer zaken aan je hoofd. Maar verkeerd gebruik van de CAO kan geld kosten. Daarom gaat BOVAG de nieuwe CAO Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven aan haar leden uitleggen in een serie gratis workshops.

Wordt binnen een bedrijf overwerk verricht door de werknemers? Dan mag een ondernemer deze binnen een periode van 13 weken compenseren zonder een overwerktoeslag te hoeven betalen.

Is binnen een bedrijf sprake van seizoensinvloeden? Dan kan een ondernemer een rooster maken van bijvoorbeeld minimaal 34 en maximaal 45 uur per week, met een gemiddelde van 38 uur per week, zonder een overwerktoeslag te hoeven betalen.

Bij een werknemer die langer dan zes maanden arbeidsongeschikt is, hoeft de werkgever nog maar 90 procent van zijn loon door te betalen.

Dit is zomaar een greep uit de in de nieuwe CAO Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven vastgelegde regelingen die lang niet bij iedere ondernemer scherp op het netvlies staan. Reden genoeg voor een serie workshops waarin BOVAG op een begrijpelijke en praktische wijze de belangrijkste punten uit de CAO voor het voetlicht brengt.

Heleen Ykema, senior beleidsmedewerker bij BOVAG Werkgeverszaken: “Dat doen we met enerzijds wat theorie, maar vooral ook met heel herkenbare cases, met voorbeelden uit de praktijk. En die praktijk is voor de diverse bloedgroepen van BOVAG anders, dus hebben we bij de ontwikkeling van de sessies voor maatwerk gezorgd.”

Twee versies
De workshops zijn derhalve opgesplitst in twee versies. De een is specifiek ontwikkeld voor leden van BOVAG Tweewielerbedrijven, Aanhangwagenbedrijven, Verhuurbedrijven en Caravan- en camperbedrijven. De andere versie is meer geënt op de dagelijkse praktijk binnen Onafhankelijke Autobedrijven, Autodealers en Truckdealers.

Er zijn diverse bijeenkomsten gepland. Leden kunnen zich gratis opgeven via www.bovagcao.nl.

Reageer op dit artikel