nieuws

Biretco schrapt Gazelle e-bikes uit kernassortiment

Retailing

Biretco schrapt Gazelle e-bikes uit kernassortiment

Afgelopen maandag heeft algemeen directeur Biretco Henk de Vreeze bekend gemaakt te stoppen met Gazelle e-bikes. In het 2012 kernassortiment van Biretco/Profile komen geen Gazelle e-bikes meer voor.

BIDDINGHUIZEN – Afgelopen maandag heeft algemeen directeur Biretco Henk de Vreeze bekend gemaakt te stoppen met Gazelle e-bikes. In het 2012 kernassortiment van Biretco/Profile komen geen Gazelle e-bikes meer voor.

De Vreeze hield zijn in het Evenementen Centrum Dorhout-Mees verzamelde leden voor het ‘geneuzel’ van Gazelle helemaal zat te zijn. “We zijn het zat! Al dat gedoe met de Gazelle-accu’s, de marges, alle onzekerheden over leveringen, hebben ons doen besluiten geen Gazelle e-bikes meer op te nemen als mandaatmodellen binnen het 2012 assortiment.”

Biretco heeft voor het seizoen 2012 de keuze gemaakt voor Batavus en Sparta e-bikes. “We hebben een gamma met een logische prijsopbouw waarmee we ook uitstekend de handschoen richting de branchevreemde verkoop kunnen opnemen.”

Dat laatste doet Biretco met een € 1.299,- model e-bike onder de merknaam Avancer. Deze valt binnen het Biretco mandaat systeem en komt met een, volgens de Vreeze, “uitstekende marge.”

Reageer op dit artikel