nieuws

Accell vormt overnameteams voor koop fietsbedrijven

Retailing

Accell vormt overnameteams voor koop fietsbedrijven

De overname van de grootste Duitse fietsfabriek Derby Cycle mislukte, maar Accell Groep hield wel 17 miljoen euro boekwinst over aan de verkoop van 22% van de Derby aandelen aan Pon Holdings. Dat geld zet Accell in voor de koop van fietsbedrijven in Zuid Europa en Amerika.

AMSTERDAM – De overname van de grootste Duitse fietsfabriek Derby Cycle mislukte, maar Accell Groep hield wel 17 miljoen euro boekwinst over aan de verkoop van 22% van de Derby aandelen aan Pon Holdings. Dat geld zet Accell in voor de koop van fietsbedrijven in Zuid Europa en Amerika.

De Accell Group NV (moeder van onder andere Batavus, Sparta, Koga en Juncker) heeft zelfs teams gevormd die de overnames moeten gaan doen. In een recent interview met het Financiële Dagblad zegt Accell Group bestuursvoorzitter René Takens dat hij zich voor wat betreft overnames richt op de zogeheten nieuwe fietslanden Zuid Europa en Amerika.

Accell beschikt in Italië al over een dochteronderneming – Atala – waar het voor 50% eigenaar van is. Duidelijk is dus dat Takens vooral op zoek is naar overnamekandidaten in Spanje. Daarnaast ziet hij veel toekomstperspectief in Amerika, met name omdat hij verwacht dat de markt voor elektrische fietsen ook daar tot ontwikkeling zal komen.

In het interview geeft de Accell topman aan geen spijt te hebben van de afgeblazen overname van Derby Cycle. Hij zegt dat Accell vergaande interesse had, maar niet de hoofdprijs wenste te betalen die nieuwbakken Gazelle eigenaar Pon Holdings er wel voor over had.

Reageer op dit artikel