nieuws

Accell Group investeert in E-bike software

Retailing

Accell Group investeert in E-bike software

Accell Group lanceert nieuwe technologieën op de markt voor haar E-bike merken. Het betreft onder meer intelligente software die de batterij automatisch oplaadt tijdens het afremmen en software voor cruise control op de fiets. Accell Group bouwt hiermee voort op haar ION-technologie en speelt verder in op de sterk groeiende vraag naar elektrisch ondersteunde fietsen en de wensen van gebruikers.

HEERENVEEN –Accell Group lanceert nieuwe technologieën op de markt voor haar E-bike merken. Het betreft onder meer intelligente software die de batterij automatisch oplaadt tijdens het afremmen en software voor cruise control op de fiets. Accell Group bouwt hiermee voort op haar ION-technologie en speelt verder in op de sterk groeiende vraag naar elektrisch ondersteunde fietsen en de wensen van gebruikers.

René Takens, CEO van Accell Group: “Eén van de belangrijkste succesfactoren van onze ION-technologie is dat dit het enige systeem is op de markt voor E-bikes dat met nieuwe software releases altijd up-to-date kan worden gehouden. Ook al heb je een 2 of 3 jaar oude E-bike van Sparta, Batavus of Koga, je kunt het altijd uitrusten met de nieuwste ION-technologie. Met deze laatste innovaties op het gebied van batterijprestatie en snelheidsregeling bestendigen en verstevigen we opnieuw onze voorsprong op de markt voor elektrisch ondersteunde fietsen.”

“Met het nieuwe geautomatiseerde oplaadsysteem wordt de E-bike tijdens het afremmen opgeladen”, vervolgt Takens. “Net als bij de laatste generatie auto’s, laadt de zogeheten ART-software (Automatic Regenerating Technology) de batterij van de fiets op met de energie die vrijkomt bij het remmen. Ook tijdens het uitrijden zonder te trappen of remmen, het zogeheten ‘freewheelen’, laadt het systeem de batterij automatisch op. Nederlandse consumenten maken voor recreatieve doeleinden in toenemende mate gebruik van de E-bike in heuvel- of bergachtige gebieden in binnen- en buitenland. Daarnaast leent de nieuwe software zich ook goed voor gebruik in andere landen dan het relatief vlakke Nederland.”

“We introduceren ook een speciale Power Module voor extra vermogen in de bergen. Deze speciale software geeft een extra krachtige ondersteuning bij het beklimmen van een steile weg. Dit vergt bij een langdurige belasting natuurlijk het uiterste van batterij en motor. Een intelligente meet- en regelschakeling zorgt ervoor dat er geen oververhitting kan optreden. De berijder kan dus ongestoord en zeer gemakkelijk een berg beklimmen.”

Met de Comfort Cruise Control (CCC)-software biedt Accell Group een volgende innovatie op het gebied van snelheidsregeling. Zo biedt het programma de berijder de mogelijkheid om in drukke verkeersomstandigheden de maximale snelheid van 25 km/h te verlagen naar een veiliger kruissnelheid van bijvoorbeeld 20 km/h.

De nieuwe software wordt toegepast in de nieuwe collecties van Sparta, Batavus, Koga, Winora, Hercules en Lapierre voor 2012. Ook kunnen de softwaresystemen binnenkort separaat worden geïnstalleerd op eerdere E-bike modellen met het ION-systeem.

Reageer op dit artikel