nieuws

Tweede Kamerlid Pauline Smeets op stage bij vrouwelijke tweewielerspecialist

Retailing

Tweede Kamerlid Pauline Smeets op stage bij vrouwelijke tweewielerspecialist

Tweede Kamerlid Pauline Smeets (PvdA) volgt aanstaande donderdag 25 augustus een zomerstage bij fietsspecialist Rian Saelmans in Heerlen. Onder begeleiding van deze vakvrouw van Tweewielerspecialist Marsael maakt Smeets kennis met het vak van fietsspecialist en gaat ze zelf aan fietsen sleutelen.

HEERLEN – Tweede Kamerlid Pauline Smeets (PvdA) volgt aanstaande donderdag 25 augustus een zomerstage bij fietsspecialist Rian Saelmans in Heerlen. Onder begeleiding van deze vakvrouw van Tweewielerspecialist Marsael maakt Smeets kennis met het vak van fietsspecialist en gaat ze zelf aan fietsen sleutelen.

Vrouwelijke fietsspecialisten zijn nog altijd een stuk minder talrijk dan hun mannelijke collega’s. Er is echter grote behoefte aan vrouwelijke èn mannelijke vakmensen in de ambachtseconomie, zoals de tweewielerbranche. Volgens het Hoofdbedrijfschap Ambachten dreigt er in de ambachtseconomie als geheel een groot tekort aan goede vakmensen en zijn in 2020 minimaal 250.000 nieuwe vakmensen nodig. Elrie Bakker, voorzitter van het HBA: “Je moet er toch niet aan denken dat er straks geen fietsspecialisten meer in Nederland zouden zijn? Half Nederland stapt dagelijks op de fiets.”

De stage van Pauline Smeets vindt plaats in het kader van de campagne ‘Ieder z’n vak!’, waarmee het Hoofdbedrijfschap Ambachten jongeren enthousiast wil maken voor vakmanschap en hen wil stimuleren om te kiezen voor een carrière in de ambachtseconomie. Meer informatie over de campagne ‘Ieder z’n vak!’ is te lezen op de website www.iederzijnvak.org.

Reageer op dit artikel