nieuws

Gestolen racefiets Cervélo gevonden in Litouwen

Retailing

Gestolen racefiets Cervélo gevonden in Litouwen

Begin juli deden wij bericht over de diefstal van een dure racefiets van Cervélo bij Wielerhuis de Meulenreek in Geffen. Vandaag kregen wij bericht dat de fiets weer terug is in de showroom. Dankzij berichten op fietsforums bestond al snel het vermoeden dat de fiets in Litouwen terecht was gekomen. En dat bleek juist.

GEFFEN – Begin juli deden wij bericht over de diefstal van een dure racefiets van Cervélo bij Wielerhuis de Meulenreek in Geffen. Vandaag kregen wij bericht dat de fiets weer terug is in de showroom. Dankzij berichten op fietsforums bestond al snel het vermoeden dat de fiets in Litouwen terecht was gekomen. En dat bleek juist. Dankzij een oplettende bestuurder van de Litouwse wielerbond werd de fiets teruggevonden en door de politie in beslag genomen.

Nadat het bericht op fietsforums verschenen was, kwamen er na een paar dagen al veel reacties uit Litouwen dat de fiets daar op een verkoopsite (zoiets als Marktplaats) gesignaleerd was. De bestuurder van de Litouwse wielerbond gingen vervolgens kijken en checkte het framenummer wat bleek te kloppen. Daarop werd de politie ingeschakeld en de fiets in beslag genomen. De dieven hadden intussen het framenummer eraf gehaald, maar aan een aantal specifieke punten kon de fiets toch herkend worden als de gestolen fiets.

Werner Joosten van Wielerhuis de Meulenreek is blij dat de fiets weer terug is. “Omdat de winkel open was toen de fiets gestolen werd, kregen we niets van de verzekering. En het ging toch om een fiets van bijna € 7.000,-. Een collega die daar veel zaken doet, heeft de fiets keurig ingepakt mee teruggenomen.” De fiets blijkt nauwelijks beschadigd te zijn en kon zo weer in de showroom gezet worden.

Reageer op dit artikel