nieuws

Forse boetes voor plaatsen van foto’s inbrekers op internet

Retailing

Forse boetes voor plaatsen van foto’s inbrekers op internet

HILVERSUM – Het wordt strafbaar om filmpjes en foto’s van criminelen op internet te zetten. Wie dat toch doet, kan in de toekomst 25.000 euro boete krijgen. Het zijn vooral kleine zelfstandigen die dit doen, meldde de NOS vanmorgen op Radio 1.

HILVERSUM – Het wordt strafbaar om filmpjes en foto’s van criminelen op internet te zetten. Wie dat toch doet, kan in de toekomst 25.000 euro boete krijgen. Het zijn vooral kleine zelfstandigen die dit doen, meldde de NOS vanmorgen op Radio 1.

“Het opsporen van criminelen is voorbehouden aan politie en justitie, en dus niet aan winkeliers, pompstationhouders en andere particulieren die verdachten aan de schandpaal willen nagelen.” Dat zegt voorzitter Kohnstamm van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP).

Er wordt gewerkt aan een wet waardoor het CBP boetes kan opleggen. Nu wordt alleen nog gedreigd met dwangsommen. Vooral kleine zelfstandigen zetten steeds vaker beelden van dieven online.

Internetbedrijven
Grote internetbedrijven als Microsoft, Facebook en Google kunnen, als het aan Kohnstamm ligt, zelfs rekenen op boetes voor privacyschending die in de miljoenen euro’s lopen.

Op de foto: een politiesite waarop voortvluchtige criminelen staan.

Reageer op dit artikel