nieuws

Fietsspecialist Mikel boegbeeld campagne Ieder z’n vak!

Retailing

Fietsspecialist Mikel boegbeeld campagne Ieder z’n vak!

ZOETERMEER – In juli is de campagne ‘Ieder z’n vak!’ van start gegaan. In de campagne spelen echte ambachtsmensen uit een serie beroepen de hoofdrol. Fietsspecialist Mikel van der Spek bij Hans Struijk Fietsen uit Den Haag is een van de boegbeelden van de campagne. Naast de fietsspecialist komen in de campagne ook andere beroepen aan bod zoals een glazenwasser, dakdekker en vioolbouwer.

ZOETERMEER – In juli is de campagne ‘Ieder z’n vak!’ van start gegaan. In de campagne spelen echte ambachtsmensen uit een serie beroepen de hoofdrol. Fietsspecialist Mikel van der Spek bij Hans Struijk Fietsen uit Den Haag is een van de boegbeelden van de campagne. Naast de fietsspecialist komen in de campagne ook andere beroepen aan bod zoals een glazenwasser, dakdekker en vioolbouwer. Deze ambachtelijke toppers laten zien wat er zonder hen allemaal ontbreekt. Dit beeld wordt versterkt door de slogan Zonder mij geen…. De slogan voor de fietsspecialist is Zonder mij geen tour.

Het HBA vraagt niet voor niets om aandacht voor de sector; tot 2020 zijn in de ambachtseconomie minimaal een kwart miljoen nieuwe vakmensen nodig om aan de vervanging- en uitbreidingsvraag te kunnen voldoen. Mikel van der Spek, fietsspecialist bij Hans Struijk Fietsen, geeft aan waarom hij voor de fietsbranche heeft gekozen: “Toen ik 15 jaar was, had ik een prachtige mountainbike. Geweldig om op te fietsen, maar al heel snel ontstond bij mij de interesse om er ook aan te knutselen. De techniek van de moderne fietsen is zo mooi en verfijnd. Vooral de versnellingen zijn technisch echt een uitdaging. Vanaf het moment dat ik met de opleiding rijwielhersteller begon, was ik echt verkocht. De technologie van fietsen, zoals elektrische fietsen, wordt steeds innovatiever. Onze monteurs moeten zich dan ook regelmatig bij laten scholen. Ik vind het een uitdagend vak dat geen dag hetzelfde is.”

Reageer op dit artikel