nieuws

ETRA evenement Smart2Wheels: wat kan fietsen doen voor de Europese steden?

Retailing

ETRA evenement Smart2Wheels: wat kan fietsen doen voor de Europese steden?

GENT – In het kader van de Europese Week van de Mobiliteit organiseert ETRA, de Europese branchevereniging voor fietshandelaren, op donderdag 22 september in Brussel Smart2Wheels. Dit tweeledig evenement is bedoeld om Europese beleidsmakers beter bewust te maken van het potentieel dat fietsen en elektrische tweewielers bieden om de stedelijke mobiliteit te verduurzamen.

GENT – In het kader van de Europese Week van de Mobiliteit organiseert ETRA, de Europese branchevereniging voor fietshandelaren, op donderdag 22 september in Brussel Smart2Wheels. Dit tweeledig evenement is bedoeld om Europese beleidsmakers beter bewust te maken van het potentieel dat fietsen en elektrische tweewielers bieden om de stedelijke mobiliteit te verduurzamen.

De dag start met een show van hedendaagse fietsproducten, fietsen en elektrische fietsen voor stedelijk vervoer op de esplanade van het Europese Parlement. Bezoekers zullen de aanwezige tweewielers uitgebreid kunnen testen. Ook diverse organisaties en projecten in het domein van duurzame mobiliteit zullen aanwezig zijn om hun activiteiten te presenteren.

Het startschot voor Smart2Wheels zal worden gegeven door een aantal Europese politieke prominenten. Vervolgens zullen zes van hen in het zadel van de befaamde conferentiefiets klimmen om te debatteren over de rol van de tweewieler in het Europese beleid. Fiets en debat worden gestuurd door Jack Oortwijn, hoofdredacteur van Tweewieler & Bike Europe, die vorig jaar al zijn sporen verdiende als conferentiefietsbestuurder.

Tijdens de show zal de Brusselse fietsorganisatie ProVelo korte fietstochten begeleiden die vanaf het Europese Parlement langs de Europese Commissie en de Raad passeren. Dat is het traject dat Europese beleidsmakers effectief zouden rijden als ze voor hun dienstverplaatsingen de fiets zouden gebruiken.

Na de lunch vertrekt een “fietstrein” van het Europese Parlement naar de Nederlandse ambassade aan de Kortenberglaan. Daar wordt in de namiddag gedebatteerd over de sociale en economische effecten die de promotie van de fiets als duurzaam transportmiddel kan sorteren. Aan dat debat zullen Europese beleidsmakers en vertegenwoordigers van de fietswereld deelnemen. De conferentie word afgesloten met de plechtige opening van de Nederlandse fietsambassade in aanwezigheid van de Nederlandse ambassadeur.

Smart2Wheels is gelinkt aan de Orange Bike Days, een evenementenserie van de Nederlandse ambassade om de opgebouwde kennis van Nederland op het gebied van fietsen en fietsinfrastructuur in Europa op de kaart te zetten. Alle informatie over Orange Bike Days staat op http://www.orangebikedays.eu.

Andere partners in het Smart2Wheels evenement zijn NL EVD International, de Europese Groenen en UEAPME, de Europese MKB-koepel waar ETRA lid van is.

Voor Smart2Wheels is een specifieke website opgezet: www.smart2wheels.eu. Daar is alle informatie over het evenement: programma, deelneming aan de show, registratie voor de conferentie, mogelijkheid tot sponsoring, enz. U kan contact nemen met Annick Roetynck (ETRA), etra@pandora.be, +32 (0) 9 233 60 05 of met James Wilmott (Forum Europe), james.wilmott@forum-europe.com voor verdere inlichtingen.

Reageer op dit artikel