nieuws

BOVAG-monteurs standby op ‘Hollandse berg’ Alpe d’Huez

Retailing

BOVAG-monteurs standby op ‘Hollandse berg’ Alpe d’Huez

BOURG d’OISANS (Fr) – Nu de laatste week van de Tour de France in volle gang is nemen tienduizenden Nederlandse wielerfans weer bezit van de Alpe d’Huez, de ‘Hollandse berg’. Voordat op vrijdag 22 juli het profpeloton de berg beklimt, wagen ook

BOURG d’OISANS (Fr) – Nu de laatste week van de Tour de France in volle gang is nemen tienduizenden Nederlandse wielerfans weer bezit van de Alpe d’Huez, de ‘Hollandse berg’. Voordat op vrijdag 22 juli het profpeloton de berg beklimt, wagen ook veel amateurwielrenners het erop en trappen naar boven. BOVAG stuurt daarom een team van monteurs naar de Franse Alpen om landgenoten met materiaalpech direct weer op weg te helpen.

Het serviceteam opereert vanuit Bourg d’Oisans, aan de voet van de Alpe d’Huez, van woensdag 20 juli tot en met vrijdag 22 juli. Traditiegetrouw stroomt de Alpe d’Huez dagen voor de officiële Touretappe al vol met supporters en amateurwielrenners, waarvan menigeen zelf ook de berg per fiets beklimt. Auto’s, motoren, caravans en campers staan dagenlang in de haarspeldbochten geparkeerd en het is dan vaak nog maar de vraag of ze daar na afloop van de etappe ook weer eenvoudig wegkomen.

Hulp voor fiets en auto

Om lange wachttijden in geval van (auto)pech te voorkomen en om de recreatieve fietsers ter plekke van dienst te kunnen zijn, vaardigt BOVAG fiets- én automonteurs af naar de Alpen. De professionele fietsmonteurs staan klaar voor reparatie en vervanging van bijvoorbeeld lekke banden, remkabels en gebroken kettingen. Automonteurs verlenen starthulp bij een lege accu en verrichten (nood-)reparaties in geval van een technisch defect bij auto’s, campers en motoren.

Motorscooters

Het team staat van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat klaar om te helpen, toegerust met twee bussen vol gereedschap en onderdelen. Twee wendbare motorscooters garanderen dat de monteurs ook bij grote drukte snel ter plaatse zijn. De dienstverlening is overigens helemaal gratis.

 

 

Reageer op dit artikel