nieuws

Pechhulp voor Nederlandse fans in de Tour

Retailing

Pechhulp voor Nederlandse fans in de Tour

De Alpe d’Huez kleurt in de laatste week van de komende Tour de France weer helemaal oranje. Tienduizenden Nederlandse wielerfans nemen bezit van de ‘Hollandse berg’, die op vrijdag 22 juli door het profpeloton wordt bedwongen. BOVAG stuurt een team van monteurs naar de Franse Alpen om landgenoten met materiaalpech direct weer op weg te helpen.

BUNNIK – De Alpe d’Huez kleurt in de laatste week van de komende Tour de France weer helemaal oranje. Tienduizenden Nederlandse wielerfans nemen bezit van de ‘Hollandse berg’, die op vrijdag 22 juli door het profpeloton wordt bedwongen. BOVAG stuurt een team van monteurs naar de Franse Alpen om landgenoten met materiaalpech direct weer op weg te helpen.

Het serviceteam opereert vanuit Bourg d’Oisans, aan de voet van de Alpe d’Huez, van woensdag 20 juli tot en met zaterdag 23 juli. Traditiegetrouw stroomt de Alpe d’Huez dagen van tevoren al vol met supporters, waarvan menigeen zelf ook de berg per fiets beklimt. Auto’s, motoren, caravans en campers staan dagenlang in de haarspeldbochten geparkeerd en het is dan vaak nog maar de vraag of ze daar na afloop van de etappe ook weer eenvoudig wegkomen.

Motorscooters
Om lange wachttijden in geval van (auto)pech te voorkomen en om de recreatieve fietsers ter plekke van dienst te kunnen zijn met reparatie en vervanging van lekke banden, remkabels, gebroken kettingen et cetera, vaardigt BOVAG fiets- én automonteurs af naar de Alpen. Het team staat van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat klaar om te helpen, toegerust met twee bussen vol gereedschap en onderdelen, en met twee wendbare motorscooters, zodat men ook in de grote drukte snel ter plaatse is. De dienstverlening is overigens helemaal gratis.

Meer over BOVAG

Reageer op dit artikel