nieuws

Meer dan 20 miljoen opgehaald voor Alpe d’HuZes

Retailing

Meer dan 20 miljoen opgehaald voor Alpe d’HuZes

Een recordbedrag van 20.106.345,75 euro is donderdag 9 juni bij elkaar gefietst voor het Alpe d’HuZes/KWF-Fonds. Hiermee is de doelstelling om dit jaar de 20 miljoen euro te behalen nu al overtroffen. Vorig jaar bracht deze actie ruim 12 miljoen euro op. Alle opbrengsten gaan naar kankeronderzoek.

AMERSFOORT – Een recordbedrag van 20.106.345,75 euro is donderdag 9 juni bij elkaar gefietst voor het Alpe d’HuZes/KWF-Fonds. Hiermee is de doelstelling om dit jaar de 20 miljoen euro te behalen nu al overtroffen. Vorig jaar bracht deze actie ruim 12 miljoen euro op. Alle opbrengsten gaan naar kankeronderzoek.

Ruim 4.300 deelnemers, waaronder het ‘Zinvol op je Zadel’ team van Bike Totaal, namen deel aan Alpe d’HuZes 2011. Jeroen Schrijver, teamcaptain van het Bike Totaal team, heeft op 9 juni de Alpe d’Huez 6 keer bedwongen (zie foto). “Om aan te geven hoe zwaar de lichamelijke inspanning is; ik heb meer dan 8.000 kilocalorieën verbruikt. Dit komt overeen met vier tot vijf bruine broden of tien kilo bananen! Met name na de vierde klim begon de uitputting zijn tol te eisen. Toen ik eenmaal met de zesde klim bezig was en ik wist dat ik mijn doelstelling ging bereiken, heb ik met een brok in mijn keel de finish gehaald.”

In 2010 is Bike Totaal gestart met de actie Zinvol op je Zadel. Met dit thema wil de tweewielerspecialist, met ruim 170 fietswinkels in Nederland, een gezond leven met fietsen stimuleren. De opbrengsten van deze actie zijn gedoneerd aan de Stichting Alpe d’HuZes. Dit jaar heeft het Bike Totaal ‘Zinvol op je Zadel’ team zelf de Alpe d’Huez beklommen. 100% van de verzamelde sponsorbedragen van het Bike Totaal team gaat naar de Stichting Alpe d’HuZes en het KWF-Fonds.

Meer over Bike Totaal

Reageer op dit artikel