nieuws

12GO Trading start bouw nieuw pand

Retailing

12GO Trading start bouw nieuw pand

Van student naar ondernemer, van boerenschuur naar een van de grootste fietsenzaken in Nederland. Ongeveer tien jaar geleden begonnen twee studenten met het verkopen van een paar fietsen via internet. Inmiddels zijn de eerste palen de grond in geslagen voor een nieuw pand van ruim 4.000 m2 in Moordrecht.

WADDINXVEEN – Van student naar ondernemer, van boerenschuur naar een van de grootste fietsenzaken in Nederland. Ongeveer tien jaar geleden begonnen twee studenten met het verkopen van een paar fietsen via internet. Inmiddels zijn de eerste palen de grond in geslagen voor een nieuw pand van 12GO Trading van ruim 4.000 m2 in Moordrecht.

Tijdens hun studie Marketing en Management wisten Pieter van den Berg en Matthijs van der Veen al snel dat ze een eigen bedrijf wilden starten. Bij wijze van experiment verkochten zij, naast het werken voor een baas, via internet een paar fietsen. In een schuurtje konden klanten hun fiets op komen halen. Gaandeweg werd er steeds meer risico genomen en werd het aantal verkochte fietsen gekwadrateerd. In de tussentijd werkten beide voor een bedrijf in een commerciële functie, tot het moment dat zij hun baan niet meer konden combineren met de verkoop van pallets vol fietsen en in 2004 gingen ze fulltime in de fietsen. Inmiddels is ook PM Bikes, een groothandel in fietsen en onderdelen, gestart. Deze levert vooral fietsen aan campings, verhuurbedrijven en andere zakelijke bedrijven.

De huidige fietsenzaak met magazijn heeft een grootte van zo’n 1.500 m2 en het nieuwe pand wordt 4.200 m2 groot. Volgens Pieter van den Berg moet het nieuwe pand eind dit jaar klaar zijn: “In de nieuwe winkel zullen we een uitgebreid assortiment in merken aanbieden. We verkopen nu in de winkel op jaarbasis al ruim 10.000 fietsen en dat zullen er in de nieuwe zaak alleen maar meer worden. Dan is het belangrijk een ruime keus in merken te hebben, zeker ook in e-bikes. En wat ook heel belangrijk is, we hebben veel op voorraad, dus we kunnen goed leveren.”

Reageer op dit artikel