nieuws

Opvolger Manders gekozen door ETRA

Retailing

Opvolger Manders gekozen door ETRA

De Europese brancheorganisatie voor de tweewielerhandel ETRA heeft een nieuwe voorzitter gekozen. Dat is Erik Oddershede geworden, de voorzitter van de Deense brancheorganisatie voor de rijwielhandel. Oddershede is al 15 jaar ETRA-lid en een fervente voorstander van deze brede organisatie. In het verleden heeft hij ook al de functie van vicevoorzitter bekleed.

BRUSSEL (B) – De Europese brancheorganisatie voor de tweewielerhandel ETRA heeft een nieuwe voorzitter gekozen. Dat is Erik Oddershede geworden, de voorzitter van de Deense brancheorganisatie voor de rijwielhandel. Oddershede is al 15 jaar ETRA-lid en een fervente voorstander van deze brede organisatie. In het verleden heeft hij ook al de functie van vicevoorzitter bekleed.

Met de verkiezing van Erik Oddershede is een opvolger gekozen voor Maurice Manders, ex-manager BOVAG Tweewielerbedrijven. Hij was vanaf 2009 ETRA-voorzitter en zou die functie eigenlijk vervullen tot en met maart 2012. Manders heeft echter een nieuwe uitdaging gevonden als regiomanager MKB Nederland voor Brabant en Zeeland, reden waarom de ETRA op zoek ging naar een nieuwe voorzitter.

Oddershede: “Ik ga mijn best doen om onze leden zo goed mogelijk te helpen met toekomstige uitdagingen. De e-bikes zijn een snel groeiende markt, en gaan ongetwijfeld een hele belangrijke rol spelen voor de fietshandel en toekomstige e-mobility winkels. Daarom is het erg belangrijk dat ETRA de leden van het Europees Parlement en de Europese Commissie bewust maakt van de voordelen van e-bikes, e-scooters en e-motoren als een kernoplossing voor stedelijk vervoer.”

Verder gaat Oddershede zich inspannen om ETRA te versterken door nieuwe leden te zoeken. Op die manier zal ETRA’s stem nog beter worden gehoord in Brussel.

Meer over ETRA

Reageer op dit artikel