nieuws

Ruim 2.000 Postcode Loterij fietsen gewonnen in Enkhuizen

Retailing

Ruim 2.000 Postcode Loterij fietsen gewonnen in Enkhuizen

ENKHUIZEN – De binnenstad van Enkhuizer wordt binnenkort overspoeld door ruim 2.000 fietsen die inwoners gewonnen hebben in de Nationale Postcode Loterij. Op een totaal van 4.000 inwoners heel vervelend voor de twee lokale fietsenzaken Dekker en Brandhoff. Ook in Schagen werden onlangs 2.000 fietsen uitgereikt. De fietshandelaren in beide plaatsen bedachten creatieve oplossingen om er toch wat aan te kunnen verdienen.

ENKHUIZEN – De binnenstad van Enkhuizer wordt binnenkort overspoeld door ruim 2.000 fietsen die inwoners gewonnen hebben in de Nationale Postcode Loterij. Op een totaal van 4.000 inwoners heel vervelend voor de twee lokale fietsenzaken Dekker en Brandhoff. Ook in Schagen werden onlangs 2.000 fietsen uitgereikt. De fietshandelaren in beide plaatsen bedachten creatieve oplossingen om er toch wat aan te kunnen verdienen.

“Voor de mensen is het een leuke prijs, maar voor ons is het natuurlijk vreselijk”, aldus eigenaar Kees van Stek van Dekker Tweewielers. “Het is heel jammer dat er nog steeds fietsen van de Nationale Postcode Loterij worden uitgegeven. Ze gunnen ons als vakhandel niets.” De fietsen worden in Enkhuizen half mei aan de mensen uitgereikt. Mensen die meerdere loten hebben, winnen ook hetzelfde aantal fietsen, tot maximaal vijf fietsen, daarboven krijgen ze een geldbedrag.

Van Stek heeft een leuke actie bedacht: “Mensen kunnen de fiets of als ze er meerdere gewonnen hebben, fietsen hier inruilen en ze krijgen ons dan een bepaald bedrag voor de eerste, tweede of derde fiets die ze hier inleveren. Ze moeten dan wel een fiets met een minimaal aankoopbedrag van € 799,- kopen. Zo hoop ik er toch nog een leuke business aan over te houden.”

Ook Schagen is pas geleden in de prijzen gevallen:  daar krijgen eveneens 2.000 inwoners een gratis fiets van de Postcode Loterij. Fietsenhandelaar Marco Windt van Marco’s Bikes geeft aan dat zo’n actie in een klein plaatsje als Schagen heel vervelend is: "Als dat in Utrecht gebeurt, dan is er niet zo veel aan de hand. Maar in een plaatsje als Schagen valt het natuurlijk meteen op. Als ze de uitlevering via ons zou gaan, hebben we er nog iets aan, maar ook dat gebeurt niet. Per jaar verkoop ik normaal gesproken zo’n 250 fietsen. Het is moeilijk te zeggen, maar ik schat dat ik er nu zo’n vijftig minder zal verkopen."  Samen met een andere fietshandelaar uit Schagen is hij een inruilactie gestart. Mensen kunnen de Postcode Loterij-fiets inleveren voor € 100,- en Windt gebruikt die dan als leen- of verhuurfiets. "Zo kunnen we er toch nog wat op verdienen. Bovendien haal je mensen in de winkel en kun je hun hopelijk nog wat andere dingen verkopen."

Reageer op dit artikel