nieuws

Puchmuseum houdt Open Dag

Retailing

Puchmuseum houdt Open Dag

WATERINGEN – Op maandag 25 april (2e Paasdag) opent Leo van Kester de deuren van zijn Puchmuseum in Wateringen. Iedereen die een kijkje wil komen nemen, is van harte welkom op de boerderij, waarvan de stal een grote collectie old timer Puch brommers herbergt.

WATERINGEN – Op maandag 25 april (2e Paasdag) opent Leo van Kester de deuren van zijn Puchmuseum in Wateringen. Iedereen die een kijkje wil komen nemen, is van harte welkom op de boerderij, waarvan de stal een grote collectie old timer Puch brommers herbergt.

Leo van Kester is geen onbekende in het Westland. In 1971 startte hij zijn eigen rijwielhandel, wat in 40 jaar is uitgegroeid tot een toonaangevende tweewielerwinkel in de regio. Wat velen niet weten is dat hij al sinds zijn jonge jaren een grote passie heeft voor Puch brommers. Hij kent ze van binnen en van buiten en heeft er in zijn loopbaan veel ‘onder handen’  gehad voor reparaties.

Toen de Puch langzaam uit het straatbeeld verdween, besloot hij er een aantal te bewaren onder het motto: ‘leuk voor later’. In afgelopen jaren heeft Leo zijn verzameling echter fors uitgebreid. Zijn collectie is opgebouwd uit diverse modellen Puch brommers: zeldzame en minder zeldzame uitvoeringen. De frames en onderdelen komen van heinde en verre. Hij is diverse keren naar Oostenrijk – de heimat van de Puch – afgereisd om zijn collectie op speciale beurzen aan te vullen. Brommers, onderdelen en accessoires vonden zo hun weg naar Wateringen.

Jarenlang stond de collectie in opslag bij de winkel. Met de verhuizing naar de woonboerderij aan de Bovendijk 115 ontstond er gelegenheid alle aanwinsten op passende wijze te presenteren. De voormalig koeienstal werd verbouwd (overigens met behoud van authentieke elementen!), aangekleed en herbergt nu meer dan 100 Puch brommers, inclusief een aantal exclusieve modellen die nooit in Nederland hebben gereden.

Voor de wat oudere heren (en dames) onder ons is het alsof je terug stapt in de tijd. Oude tijden herleven. Herinneringen komen boven drijven. Het is een en al herkenbaarheid. Voor wie er niet genoeg van kan krijgen: Leo organiseert ook Puch ritten door het Westland en Midden Delfland voor groepen van maximaal 20 personen.

Praktische informatie over de open dag:
Datum:     25 april (2e Paasdag)
Locatie:    Boerderij Dorpzicht, Bovendijk 115, Wateringen
Tijd:         Geopend van 10.00 tot 17.00 uur
Entree:     Gratis
Route/parkeren: voor mensen die navigatie gebruiken, geldt het advies om als eindbestemming Groentelaan, Wateringen aan te geven. U arriveert dan bij een basisschool, waar ruimte is om te parkeren. Als u vandaar rechtsaf de Bovendijk op loopt bent u na 50 meter bij de boerderij.

Meer informatie over het Puchmuseum of de Puch ritjes vind u op www.puchtours.nl.

Reageer op dit artikel