nieuws

Meer verkoopkansen met Doorlopende Fietsverzekering Unigarant

Retailing

Meer verkoopkansen met Doorlopende Fietsverzekering Unigarant

HOOGEVEEN – De vorige maand geïntroduceerde Doorlopende Fietsverzekering wordt goed ontvangen door de tweewielerdetaillisten. Volgens salesmanager Raymond Lussenburg is vooral het feit dat dealers hiermee sneller een verzekering kunnen verkopen, een groot voordeel.

HOOGEVEEN – De vorige maand geïntroduceerde Doorlopende Fietsverzekering wordt goed ontvangen door de tweewielerdetaillisten. Volgens salesmanager Raymond Lussenburg is vooral het feit dat dealers hiermee sneller een verzekering kunnen verkopen, een groot voordeel.

Tot nu toe moesten consumenten een fietsverzekering afsluiten voor drie of vijf jaar. “We zagen dat door de economische crisis het voor veel dealers lastig was om naast de fiets ook nog een verzekering te verkopen. Zeker als die voor drie jaar geldt, betaalt de klant een behoorlijke premie in een keer. Met de Doorlopende Fietsverzekering betalen consumenten de premie per jaar. Zelfs maandbetaling is mogelijk. En, wordt de fiets na een half jaar gestolen, dan loopt de verzekering gewoon door..Voorheen was de klant in zo’n geval 2,5 jaar premie kwijt. “Met de Unigarant Doorlopende Fietsverzekering betaalt de klant niet nog eens premie voor een nieuwe verzekering.”, aldus Lussenburg.

Door de lagere instappremie en een gewijzigde regio-indeling verkoopt deze nieuwe verzekering zich bijna als vanzelf. Volgens Lussenburg zijn de reacties op de Doorlopende Fietsverzekering dan ook zeer positief: “Vooral in de grote steden waar de premies behoorlijk hoog zijn, zijn ze erg blij met deze nieuwe verzekering. Bijkomend voordeel voor dealers is dat het nu aantrekkelijk is om bijvoorbeeld in plaats van korting op de fiets, een jaar lang een gratis verzekering aan te bieden. Na dat gratis eerste jaar loopt de verzekering gewoon door en krijgt de dealer provisie over de daarna te betalen premies.”

Lussenburg voegt er nog aan toe: “Unigarant begon 30 jaar geleden als eerste maatschappij in Nederland met fietsverzekeringen. Nu zijn wij de eerste met een Doorlopende Fietsverzekering.”

Reageer op dit artikel