nieuws

Internetbedrijf zoon Ron te Riele aan de kaak gesteld bij TROS Radar

Retailing

Gisteravond werd in een uitzending van TROS Radar de webshop Internet-bikes.com van de zoon van Ron te Riele aan de kaak gesteld. Volgens advocaat Pim de Vos, deskundig op het gebied van consumentenrecht, zijn de leveringsvoorwaarden van Internet-bikes.com in strijd met de wet Koop op Afstand. “Te Riele lapt de wet aan zijn laars. Hij maakt er een hobby van om af te wijken van de wet.”

Internetbedrijf zoon Ron te Riele aan de kaak gesteld bij TROS Radar

Webwinkels zijn niet altijd even duidelijk over de rechten en plichten en strooien soms bewust zand in de ogen van de consument. Een internetwinkel waar ze bij Radar veel klachten over krijgen is  Internet-Bikes.com van de zoon van voormalig Biretco-directeur Ron te Riele.
In TROS Radar van gisteravond komen diverse mensen aan het woord die ondeugdelijk afgemonteerde fietsen geleverd kregen of hun bestelling niet konden annuleren en dan direct een incassobureau op hun dak krijgen. Een van de gedupeerden zegt: “De algemene voorwaarden van de webshop lijken heel erg wettelijk, maar de eigenaren buigen de wet om naar iets wat werkt voor de webshop.” Er lopen al diverse rechtzaken tegen de internetshop.

Ron te Riele als woordvoerder in beeld

Ron te Riele komt in de uitzending uitgebreid aan het woord. Hij wordt voorgesteld als mede-directeur, maar volgens Tom te Riele is hij verder niet betrokken bij het bedrijf. Desalniettemin trad hij wel op als woordvoerder van Internet-bikes.com in de uitzending van Radar. Hierin zegt hij dat Internet-bikes.com een eerlijk familiebedrijf en hij vindt dat als mensen weloverwogen akkoord gaan met de algemene voorwaarden, ze niet achteraf moeten klagen. Advocaat Pim de Vos reageert hierop met: “Er deugt heel weinig van de algemene voorwaarden, ongeveer even weinig als van de fietsen. De voorwaarden zijn in strijd met dwingend rechterlijke bepalingen en zijn dus vernietigbaar en ongeldig.”

Reageer op dit artikel