nieuws

Unigarant introduceert doorlopende verzekering

Retailing

Unigarant introduceert doorlopende verzekering

HOOGEVEEN – Unigarant introduceert vandaag de Doorlopende Fietsverzekering die uniek is in Nederland. Gaat de consument bij de fietsverzekering nu nog een verzekering aan voor een periode van drie of vijf jaar, het nieuwe product is een doorlopende verzekering die elk jaar wordt verlengd.

HOOGEVEEN – Unigarant introduceert vandaag de Doorlopende Fietsverzekering die uniek is in Nederland. Gaat de consument bij de fietsverzekering nu nog een verzekering aan voor een periode van drie of vijf jaar, het nieuwe product is een doorlopende verzekering die elk jaar wordt verlengd.
 
Jan Hennekam, directeur Unigarant, is verheugd met de komst van de nieuwe fietsverzekering: “Het doorlopende karakter is vernieuwend en komt tegemoet aan de wensen van de consument en aan die van de rijwielhandelaar. De consument betaalt bij het sluiten van de verzekering slechts premie voor een jaar en kan tevens kiezen voor een maandelijkse premiebetaling. Dat scheelt nogal wanneer je het vergelijkt met het bedrag dat een klant voor een verzekering voor drie of vijf jaar ineens moet betalen. De Doorlopende Fietsverzekering blijft gewoon doorlopen. Ook als de klant een nieuwe fiets krijgt omdat de oude fiets is gestolen. De nieuwe fiets kan dan gewoon verzekerd worden op de lopende polis met verrekening van de premie. Na schadevergoeding hoeft de klant dus geen nieuwe verzekering te sluiten en opnieuw premie te betalen. We introduceren dit product naast onze huidige fietsverzekering, juist om de keuzevrijheid bij onze klanten te vergroten en maatwerk te bieden.”
 
Meer premieregio’s
De verzekeraar verwacht dat het nieuwe product extra in trek is door de komst van meer premieregio’s. Hierdoor biedt het de rijwielhandelaren meer mogelijkheden om zijn klant van nog beter maatwerk te voorzien. Niet elke consument vindt het aantrekkelijk om zijn fiets te verzekeren, omdat er bijvoorbeeld in de regio waar hij woont weinig kans is op diefstal. De premie van de Doorlopende Fietsverzekering is daarom nog meer dan voorheen toegespitst op het risico dat hoort bij de betreffende regio. Een laag risico betekent ook een lage premie.
 
 
 

Reageer op dit artikel