nieuws

Terugroepactie Lidl sloten die ten onrechte het ART keurmerk dragen

Retailing

Terugroepactie Lidl sloten die ten onrechte het ART keurmerk dragen

AMSTERDAM – Vorige week zijn er via de Lidl vestigingen kettingsloten onder de merknaam Crivit ‘Veiligheidskettingslot’ verkocht waarbij vermeld stond dat het hier ging om een ART goedgekeurd slot in de categorie 3. Inmiddels zijn de sloten uit de winkels gehaald en op de site van Lidl en via hun nieuwsbrief is een oproep gedaan aan kopers om de sloten terug te brengen.

AMSTERDAM – Vorige week zijn er via de Lidl vestigingen kettingsloten onder de merknaam Crivit ‘Veiligheidskettingslot’ verkocht waarbij vermeld stond dat het hier ging om een ART goedgekeurd slot in de categorie 3. Inmiddels zijn de sloten uit de winkels gehaald en op de site van Lidl en via hun nieuwsbrief is een oproep gedaan aan kopers om de sloten terug te brengen.

Het ging om onjuiste informatie over het keurmerk. Het aangeboden slot is samengesteld uit een ketting en een slot met een beugel met een diameter van 12 mm. Het door de Stichting ART goedgekeurde Crivit slot met keurmerk MBT 4114 bestaat echter uit een 14 mm beugel. Het slot met een 12 mm beugel is uitdrukkelijk niet ART goedgekeurd.
 
Stichting ART heeft zowel Lidl als de fabrikant/goedkeurhouder van dit slot erop gewezen dat niet goedgekeurde sloten onder ART certificaat in omloop zijn gebracht. Conform het ART keuringsreglement is het keurmerk op dit slottype per onmiddellijke ingang ingetrokken.
 
Tevens is Lidl verzocht de sloten die nog in de winkels liggen uit de verkoop te halen om meer verwarring tegen te gaan, een verzoek waaraan ze inmiddels hebben voldaan. De Stichting ART heeft Lidl gevraagd degenen die een dergelijk slot hebben aangeschaft de mogelijkheid te bieden om het product te retourneren tegen restitutie van het volledige aankoopbedrag, dan wel het om te ruilen tegen een versie die wel aan de ART keuringseisen voldoet, wat ook is gehonoreerd door Lidl.

Klik hier voor meer informatie

Reageer op dit artikel