nieuws

Column Ron over verbod op prijsaanduidingen is 1 april grap

Retailing

Column Ron over verbod op prijsaanduidingen is 1 april grap

Hij heeft velen van ons bij de veter. Ook uw hoofdredacteur die naar aanleiding van Ron’s column in de maarteditie van Tweewieler direct contact opnam met de ETRA voor navraag. De Europese vereniging voor dealers in fietsen, bromfietsen en motorfietsen reageerde bij monde van voorzitter Maurice Manders (ook manager BOVAG, afdeling Fietsbedrijven).

Hij heeft velen van ons bij de veter. Ook uw hoofdredacteur die naar aanleiding van Ron’s column in de maarteditie van Tweewieler direct contact opnam met de ETRA voor navraag. De Europese vereniging voor dealers in fietsen, bromfietsen en motorfietsen reageerde bij monde van voorzitter Maurice Manders (ook manager BOVAG, afdeling Fietsbedrijven).

Hij verzocht me contact op te nemen met de juridische afdeling van de BOVAG waar ik Arnold Koopmans sprak. Jurist Koopmans vertelde me dat hij naar aanleiding van vele vragen die bij de BOVAG waren binnengekomen over de column van Ron, bij ‘Brussel’ is nagegaan of er wat aan de hand zou zijn en wat eventueel gemist zou kunnen zijn door de bond. Niets dus. Er bleek niets terug te vinden van een nieuwe wet die, zoals Ron schreef,  op 1 april 2012 in zou gaan. Dat laatste had bellen moeten doen rinkelen: 1 april!
Er is dus geen sprake van een eventueel verbod vanuit de Europese Commissie op aanduidingen van prijzen in winkels en/of websites op allerhande artikelen waaronder fietsen, bromfietsen en motorfietsen en daaraan gerelateerde onderdelen en accessoires. Adviesverkoopprijzen blijven gewoon toegestaan. Niets aan de hand dus.

Ron heeft zijn 1 april grap ditmaal wel erg geloofwaardig weten te verpakken. Wat mij betreft mag dat volgend jaar wat minder!

Jack Oortwijn

Reageer op dit artikel