nieuws

Nieuwe webshop voor composietmaterialen

Retailing

Nieuwe webshop voor composietmaterialen

Carbon, kevlar en glasvezel zijn nu voor iedereen eenvoudig te bestellen op de nieuwe webshop www.CarbonWinkel.nl – een overzichtelijke webwinkel voor elke professional en hobbyist die voor hun werk lichtgewicht materialen van extreme sterkte vereisen.

Carbon, kevlar en glasvezel zijn nu voor iedereen eenvoudig te bestellen op de nieuwe webshop www.CarbonWinkel.nl – een overzichtelijke webwinkel voor elke professional en hobbyist die voor hun werk lichtgewicht materialen van extreme sterkte vereisen.

Carbon, aramide en glasvezel zijn grondstoffen (vezelmaterialen) die gebruikt worden om composieten te maken. Composieten staan bekend als supersterk en licht en worden veelvuldig gebruikt in de lucht en ruimtevaart, botenbouw, auto en sportartikelen industrie. Composieten worden tegenwoordig ook steeds meer ingezet door hobbyisten die met deze materialen op maat gemaakte onderdelen maken voor auto’s, motoren, scooters en fietsen of reparaties uitvoeren aan bootromp, frame of carrosserie.

Creatieve toepassingen
Ook in de modelbouw zijn composieten onmisbaar geworden en een relatief nieuwe ontwikkeling is de toepassing in interieur, decor en meubel design. Door de onbegrensde vormgevingsmogelijkheden en extreme sterkte eigenschappen worden steeds meer ontwerpers uitgedaagd om nieuwe creatieve toepassingen te vinden, zoals bijvoorbeeld in stoelen, tafels en lampen.

Eenvoudig te verwerken
De vezelmaterialen zoals carbon, aramide en glasvezel worden op CarbonWinkel.nl aangeboden als slappe matten, vergelijkbaar met een rol stof van de stoffenwinkel. Pas nadat de stoffen zijn geïmpregneerd met epoxy of polyesterhars wordt een matrix gevormd die wij kennen als carbonmateriaal. De kunsthars is als een dikke verf, die wordt aangemaakt vanuit twee componenten en kan eenvoudig worden verwerkt met een kwast of roller. De combinatie van vezels en hars zorgt voor een ideale samenwerking van druk en trekkrachten.

Sterker dan staal en aluminium
Aramide en carbon vezel versterkte kunststoffen hebben gemiddeld een 4 tot 6 keer hogere specifieke treksterkte dan staal of aluminium. Daarnaast kunnen de vezels exact in die richtingen worden gelegd als ook de krachten lopen, waardoor aanzienlijke gewichtsbesparingen mogelijk zijn. Alle vormen zijn mogelijk doordat de vezelstoffen flexibel zijn voor ze worden uitgehard. Op CarbonWinkel.nl zijn instructievideo’s te zien om eenvoudig en veilig aan de slag te gaan.

Het materiaal van de toekomst
Doordat de mogelijkheden met composieten vrijwel onbeperkt zijn worden er telkens meer toepassingen gevonden en worden daardoor toegankelijker voor een steeds groter publiek. Ook duurzaamheid zal in de toekomst een steeds grotere rol gaan spelen. De productie van vezelmaterialen kost veel energie, maar door het extreem lichte gewicht worden in de transportwereld al vele besparingen gevonden. Vrachtwagens met carbon velgen winnen de investering ruimschoots terug in het verbruik. En wat te denken van alle elektrische auto’s, motoren en scooters die zich in de toekomst laten zien?

Uitgebreid assortiment
CarbonWinkel.nl heeft met meer dan 1000 producten het meest uitgebreide assortiment composietmaterialen van Nederland. Er wordt direct uit voorraad geleverd vanuit het goederenmagazijn in Duitsland aan zowel particulier als professional.

Reageer op dit artikel