nieuws

Koninklijke Gazelle maakt FryslânFiets

Retailing

Koninklijke Gazelle maakt FryslânFiets

WOLVEGA – Een herkenbare lichtlopende fiets in één framemaat voor dames én heren met zeven versnellingen, snel instelbaar, praktisch en degelijk. Dát is de witte aluminium FryslânFiets die Gazelle heeft geproduceerd voor

WOLVEGA  – Een herkenbare lichtlopende fiets in één framemaat voor dames én heren met zeven versnellingen, snel instelbaar, praktisch en degelijk. Dát is de witte aluminium FryslânFiets die Gazelle heeft geproduceerd voor het bureau voor toerisme Friesland Holland.

De promotieorganisatie wil de komende zomer het fietstoerisme in de provincie Friesland een eigen gezicht geven en ook het varen én fietsen stimuleren met de nieuwe formule FryslânFiets.nl. Er zijn vijf FryslânFietsen voor test- en promotiedoeleinden beschikbaar.

Eén model voor iedereen

De luxe “hotel- en havenfiets” is in de eerste plaats ontwikkeld voor toeristen die comfortabel en probleemloos Friesland willen verkennen, maar directeur Albert Hendriks van Friesland Holland verwacht dat ook veel inwoners van Friesland interesse hebben in de trendy “one size fits all” FryslânFiets. De tweewieler valt niet alleen op vanwege het witte lage-instap-frame met het Fryslân-logo, maar ook om zijn bescheiden en solide uitstraling. De framemaat is 53 cm en de wielmaat 37-622 oftewel 28 inch.

Hendriks: “We hebben Gazelle bereid gevonden een sterke lichte fiets te maken met alles erop en eraan en die snel instelbaar is zonder gereedschap. Kwetsbare onderdelen als de zijstandaard, de bagagedrager, het stuur, de remmen en de banden moesten beter zijn dan gangbaar. Dus geen velgremmen maar in de naven veilige weggewerkte rollerbrakes, een RVS stuurcombinatie voor een perfecte zithouding en een lichtlopende naafdynamo die ervoor zorgt dat er altijd stroom is voor de verlichting. Speciale anti-lekbanden maken de kans op lekrijden minimaal. Ook wat de versnellingen betreft is gekozen voor het beste: zeven in de naaf.”

Te huur en te koop

De exclusieve FryslânFiets® is deze zomer in het kader van een proef te huur bij verblijfsaccommodaties en attracties aan de nieuwe Markant Friesland Route in het noordoosten van de provincie. De huurprijs zal omstreeks € 8,00 per dag bedragen. De verkoopprijs komt in de buurt van de € 600.

 

 

Reageer op dit artikel