nieuws

Waardecertificaten Twico Holding BV dalen van 9.000 euro naar 68 cent

Retailing

Tijdens een op 27 januari gehouden vergadering van certificaathouders van Twico Holding BV zijn deze geconfronteerd met een sterke afwaardering van hun certificaten.

Certificaten van Twico Holding die eens € 9.000,- waard waren bleken tijdens de gisteren gehouden vergadering afgewaardeerd naar 68 eurocent. Volgens directeur Perry Jansen van Twico Retail Support is het zelfs nog erger gesteld met die waarde. Volgens zijn zeggen bedroeg die afgelopen mei zelfs negatief op – 6,90 euro.

Beslissing genomen zonder raadpleging certificaathouders

Tijdens de op 27 januari gehouden vergadering is bevestigd dat alle dochterondernemingen van Twico Holding BV zijn verkocht voor € 1,-. Deze verkoop heeft plaatsgevonden zonder medeweten van de certificaathouders. Volgens directeur Perry Jansen van Twico Retail Support is die verkoop verlopen met in achtneming van de statuten van de onderneming die bepalen dat het bestuur gerechtigd is deze beslissingen te nemen zonder de certificaathouders daarbij te raadplegen.

Ex-leden starten gerechtelijke procedure

Een groep van ex-leden van Twico Holding BV hebben laten weten van zins te zijn een strafrechtelijke procedure op te starten tegen (voormalige) bestuursleden. Eerder deze week hebben zij vergeefs getracht beslag te leggen op rekeningen van Twico Holding BV voor een totaalbedrag van € 185.000,-.

Twico retail Support wordt Bikes & Retail

Afgelopen maandag, 24 januari 2011, heeft Twico Retail Support een persbericht gepubliceerd waarin zij meedeelt dat een groep van private investeerders een meerderheidsbelang heeft verworven in Bikes & Retail (voorheen Twico Retail Support).

Lees hier alles over Twico

Reageer op dit artikel