nieuws

VAUDE weer een stap dichterbij ecologisch produceren

Retailing

VAUDE weer een stap dichterbij ecologisch produceren

HAZERSWOUDE-DORP – VAUDE introduceert de ‘Green Shape’ piramide. Deze maakt inzichtelijk hoe ecologisch een product is en waar VAUDE staat in haar doelstelling om Europa’s milieuvriendelijkste buitensportonderneming te worden.

HAZERSWOUDE-DORP – VAUDE introduceert de ‘Green Shape’ piramide. Deze maakt inzichtelijk hoe ecologisch een product is en waar VAUDE staat in haar doelstelling om Europa’s milieuvriendelijkste buitensportonderneming te worden.

De criteria voor de piramide zijn bewust streng maar realistisch gedefinieerd. Een ecologisch product moet voor minstens 90% bestaan uit Bluesign gecertificeerd materiaal of 90% van het hoofdmateriaal moet een wezenlijk ecologisch voordeel bieden (bijvoorbeeld organisch katoen).

De vijftraps piramide verschaft transparantie en de vastgestelde indicatoren gebruikt de fabrikant om heldere en duidelijke ecologische doelen te stellen. Het eerstvolgende doel dat VAUDE zichzelf heeft gesteld is voor de zomer van 2012 het verdubbelen van het aantal producten in de piramide ten opzichte van de zomer 2011. VAUDE heeft ditzelfde doel al succesvol bereikt voor de zomercollecties van 2010 tot 2011. Hiervoor past VAUDE ook de onderstaande 3 R-en toe: Reduce, Re-use en Recycle.

Reduce
‘Reduce’ is bekend als een sterk principe op het gebied van architectuur en design. Tegelijkertijd is het van toepassing als vuistregel op het gebied van ecologie. In de Green Shape piramide combineert VAUDE design en ecologie. 

Re-use
Buitensport materialen worden vaak jarenlang gebruikt. Het blijkt vaak moeilijk om afscheid te nemen van een favoriet kledingstuk. Het is VAUDE’s filosofie om producten te produceren met een lange levensduur. De Service afdeling, waar producten zelfs na jaren nog gerepareerd worden, ondersteunt deze filosofie. VAUDE is in staat om producten zo te ‘renoveren’ dat ze nog gebruikt kunnen worden, net als bij tweedehands artikelen.

Recycle – a new lease on life!
‘Cradle to cradle’ is een bekend ecologisch model. Het doel is om te voorkomen dat een product eindigt als vuilnis en het in omloop te houden om zo de natuurlijke bronnen te beschermen. VAUDE maakt gebruikt van gerecyclede materialen zoals PET in het ontwerp van haar producten.

Meer over VAUDE

Reageer op dit artikel