nieuws

Leeftijd theorie-examen bromfiets omlaag

Retailing

Leeftijd theorie-examen bromfiets omlaag

BUNNIK – De leeftijd waarop iemand theorie-examen AM2 (voor brom- en snorfietsen) mag afleggen, wordt binnenkort verlaagd naar 15,5 jaar. Dat heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu aan BOVAG laten weten.

BUNNIK – De leeftijd waarop iemand theorie-examen AM2 (voor brom- en snorfietsen) mag afleggen, wordt binnenkort verlaagd naar 15,5 jaar. Dat heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu aan BOVAG laten weten.
 
BOVAG heeft, samen met enkele andere parijen, vorig jaar bij het toenmalige ministerie van Verkeer (inmiddels Infrastructuur en Milieu) gepleit voor verlaging van de leeftijd waarop iemand het theorie-examen AM2 mag afleggen. Het AM2-rijbewijs is noodzakelijk om een brom- of snorfiets te mogen besturen. BOVAG is onder meer voorstander van die lagere leeftijd omdat dat de druk op het reserveringssysteem van het CBR en op de administratie van de rijscholen vermindert.
 
BOVAG is nog om een extra reden blij met de verlaging. Maurice Manders, manager BOVAG GT: “Begeleid autorijden vanaf 17 jaar, waarmee medio dit jaar een proef van start gaat, zou er wel eens toe zou kunnen leiden dat een aantal jongeren er voor kiest om het AM2-examen over te slaan en gelijk te gaan voor het B-examen. Door de AM2-examenleeftijd te verlagen, maak je die verleiding minder groot.”

De praktijklessen voor brom- en snorfiets mogen pas vanaf 16 jaar worden gevolgd, daar verandert niets in.

Reageer op dit artikel